Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Premiér sa podľa Matoviča stretol s Kotlebom: Podľa Fica je to absolútna lož

Robert Fico, Marián Kotleba
Robert Fico, Marián Kotleba (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico sa podľa lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igora Matoviča dnes ráno stretol s predsedom Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) Mariánom Kotlebom. Informácie získal od ľudí blízkych Smeru-SD. Matovič je presvedčený, že témou stretnutia bola prípadná tichá podpora Ficovej menšinovej vláde zo strany ĽSNS.

„Čo iné mohli dohadovať ako to, že Fico vymení Bugára (predseda Mostu-Híd) za Kotlebu,“ vyhlásil. Trestné oznámenie na OĽANO pre podozrenie zo spáchania trestného činu úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky zo strany ĽSNS je podľa Matoviča „cynickou výhovorkou, aby kotlebovci ospravedlnili to, že musia vládnuť s Ficom“.

Matovič vyhlásil, že podľa jeho informácií minister vnútra Robert Kaliňák dal riaditeľovi Národnej protikorupčnej jednotky NAKA Róbertovi Krajmerovi príkaz, aby u Matoviča doma vykonal domovú prehliadku pod akoukoľvek zámienkou. „Fašista Kotleba ma následne obvinil z toho, že som za vraždou Kuciaka,“ vyhlásil Matovič. Toto všetko podľa neho dokazuje, že Fico a Kaliňák „urobia všetko pre to, aby neskončili v base a získali čas, aby zahladili stopy“.

ĽSNS dnes podala na Generálnu prokuratúru SR podnet v súvislosti s výrokom lídra hnutia OĽANO Igora Matoviča. Ako uviedol na dnešnej tlačovej besede Kotleba, na GP podali trestné oznámenie na neznámych páchateľov pre podozrenie zo spáchania trestného činu úkladnej vraždy, a ako dôkaz priložili záznam z tlačovej besedy Matoviča. "Miľník, ktorý sme dosiahli vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice by, predpokladám, mohol konečne spôsobiť aj návrat k svedomiu pri poslancoch Smeru," zaznelo z úst Matoviča na tlačovej besede, z ktorej záznam dnes pripomenuli kotlebovci. Kotleba považuje vyjadrenie Matoviča "za niečo mrazivé".

"Toto tvrdenie silným spôsobom preukazuje spojitosť poslancov NR SR so samotnou vraždou novinára a jeho snúbenice a z nášho pohľadu ide o neskutočne závažnú skutočnosť. Takéto niečo tu ešte v histórii druhej SR naozaj nebolo," uviedol.

Úrad vlády: Tvrdenie o stretnutí premiéra Fica s Kotlebom je absolútna lož

Úrad vlády SR odmieta tvrdenie, že premiér Robert Fico sa dnes ráno stretol s predsedom Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) Marianom Kotlebom. Novinárom túto informáciu dnes povedal líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič s tým, že informáciu získal od ľudí blízkych Smeru-SD. “Je to absolútna lož, ako je to už v prípade Igora Matoviča zvykom,“ uvádza úrad vlády vo svojom dnešnom stanovisku.

Informáciu odmietol aj podpredseda ĽSNS Milan Uhrík: "V súvislosti s politickou krízou, ktorá prebieha po vražde Jána Kuciaka, nedošlo k žiadnemu stretnutiu predstaviteľov Smeru-SD s predstaviteľmi ĽSNS."

Viac o téme: Robert FicoIgor MatovičMarián Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu