Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Národniari sú trpezliví: Koaličná dohoda podľa Hrnka hovorí, kto zodpovedá za daný rezort

Na snímke predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Anton Hrnko
Na snímke predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Anton Hrnko (Zdroj: TASR - Marko Erd)

BRATISLAVA - Koaličná dohoda strán Smer-SD, SNS a Most-Híd jasne hovorí, ako a kto je zodpovedný za daný rezort a za výkon služby svojich ministrov a ak má nejaká strana námietky, prezentuje ich výhradne na Koaličnej rade. Dnes to uviedol podpredseda SNS a poslanec NR SR Anton Hrnko v odpovedi na otázku, či SNS podobne ako Most-Híd požaduje odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a policajného prezidenta Tibora Gašpara.

"SNS si uvedomuje závažnosť situácie a sme mimoriadne zainteresovaní na tom, aby sa zločin vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky vyšetril. Ako aj veci, ktoré by s tým mohli súvisieť. Konštatovali sme, že treba hľadať stopy po potenciálnom páchateľovi vo všetkých článkoch Jána Kuciaka," povedal Hrnko s tým, že k takémuto záveru došli národniari po raňajšom rokovaní klubu.

Na opakovanú otázku, ako je to s pôsobením Kaliňáka a Gašpara z pohľadu SNS, Hrnko deklaroval, že jeho strana nechce destabilizovať situáciu, ale dopracovať sa k výsledkom. "Nám ide o vyšetrenie prípadu. Ak by došlo k narušeniu vyšetrovacích tímov, mohlo by to byť nebezpečné pre závery vyšetrovania. Napríklad to, čo predvádza opozícia, to by som nazval marením vyšetrovania, čo je trestný čin," dodal.

Viac o téme: VraždaNovinárKoalíciaRobert KaliňákTibor GašparJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu