Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Verejným činiteľom sa kráti čas: Na podanie majetkových priznaní majú už len mesiac

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Verejní činitelia majú na podanie majetkových priznaní približne mesiac. Termín vyprší 31. marca. Aby sa vyhli pokutám, nemali by sa s podaním priznania omeškať ani jeden deň. Zároveň by si mali dať pozor pri vypĺňaní a na nič nezabudnúť. Majetkové priznania má na starosti parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií.

Povinnosť podať majetkové priznanie sa v súčasnosti týka prezidenta SR, poslancov NR SR, členov vlády, štátnych tajomníkov, vedúcich ústredných orgánov štátnej správy, sudcov Ústavného súdu SR, predsedu a podpredsedov Najvyššieho súdu SR, členov Súdnej rady SR, generálneho prokurátora či verejného ochrancu práv. Majetkové priznanie musia podľa zákona podať napríklad aj náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR, riaditeľ SIS, rektori verejných vysokých škôl či šéfovia Železníc SR.

Verejní funkcionári v majetkovom priznaní uvádzajú celkové príjmy za výkon verejnej funkcie za predošlý rok, prípadne aj iné príjmy. Zverejňujú tiež zoznam svojho nehnuteľného a hnuteľného majetku, avšak bez konkrétností. Za verejného funkcionára sa navyše považuje osoba ešte rok odo dňa skončenia výkonu verejnej funkcie.

Viac o téme: Majetkové priznaniePovinnosťVerejní činiteliaSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu