Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SaS šíri svojimi letákmi o pôde na juhu Slovenska paniku, tvrdí Most-Híd

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

BRATISLAVA - Strana SaS šíri na juhu Slovenska poplašné správy prostredníctvom letákov, v ktorých uvádza, že ľudia na základe novely zákona o nájme poľnohospodárskych pozemkov, poľnohospodárskeho podniku a lesných pozemkov prídu o svoje pozemky. Povedal to v pondelok na tlačovej konferencii štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva SR Gábor Csicsai (Most-Híd). Ako dodal, letáky sú len antikampaňou voči vláde a predvolebným pokusom SaS osloviť maďarských voličov.

SaS vo svojom letáku tvrdí, že každý piaty obyvateľ okresov Galanta, Dunajská Streda, Komárno, Rimavská Sobota, Levice a Trebišov moôže prísť o svoj pozemok. "Ak máte pridelený pozemok v náhradnom užívaní a do 28. februára si nepodáte návrh na pokračovanie jeho užívania, môže sa stať, že o pozemok prídete. Dôvodom je zákon prijatyý ministerstvom pôdohospodárstva, ktoré sa týmto spôsobom zrejme chce dostať k lukratívnym a úrodným pozemkom na juhu Slovenska. Aby ste o pozemok neprišli, musíte napísať žiadosť o ponechanie práva náhradného užívania pozemku," píše v letáku SaS tímlíderka pre pôdohospodárstvo Jarmila Halgašová.

Letáky sa podľa Gábora Csicsaia objavili prvýkrát koncom minulého týždňa na južnom Slovensku a obsahujú polopravdy. "Letáky obsahujú polopravdy a lži. Tento leták je len poplašná správa. Je zameraný na určitú skupinu ľudí, ktorých chce osloviť. Je v slovenčine aj v maďarčine a podobné aktivity sme zaznamenali už pred parlamentnými voľbami. Leták je len antikampaňou proti vláde a snahou SaS o získanie maďarských voličov," dodal Csicsai.

Viac o téme: PôdohospodárstvoSaSRichard SulíkMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu