Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Progresívne Slovensko čaká prvý snem a voľba vedenia: Štefunko zatiaľ súpera nemá

Na snímke líder hnutia Progresívne Slovensko Ivan Štefunko (druhý sprava) s ďalšími členmi
Na snímke líder hnutia Progresívne Slovensko Ivan Štefunko (druhý sprava) s ďalšími členmi (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Progresívne Slovensko čaká na budúcu sobotu 20. januára v Žiline zakladajúci snem strany. Delegáti na ňom zvolia predsedu a celé predsedníctvo. O kreslo šéfa sa uchádza jeden zo zakladateľov Ivan Štefunko. Protikandidáta zatiaľ nemá.

Možnosť prihlásiť sa uplynie na budúci týždeň. Delegáti snemu budú hovoriť aj o vízii pre Slovensko., potvrdil Ľubomír Ondrejkovič z Progresívneho Slovenska. Na snem by malo prísť približne 600 ľudí, delegátov bude vyše 100. Ostatní sú sympatizanti a podporovatelia. Niektorí z nich sa účastníkom snemu prihovoria a povedia svoje príbehy. Zvolené vedenie Progresívneho Slovenska predstaví plány strany na tento rok. 

Progresívne Slovensko oficiálne vstúpilo na slovenskú politickú scénu 27. novembra 2017, kedy ho zaregistrovalo ministerstvo vnútra. Strana chce byť alternatívou pre ľudí voči celej politickej scéne, na ktorej chýba progresívna, liberálna, proeurópska sila. V septembri zakladatelia prezentovali komplexnú víziu pre Slovensko, v najbližšom čase plánujú predstaviť ďalšie nové tváre. 

Viac o téme: SnemProgresívne SlovenskoIvan Štefunko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu