Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Andrej Danko, dráma cestou domov: Boj o život v Dunaji, záchrana v poslednej chvíli

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Večerná dráma v Bratislave. Predseda parlamentu sa stal svedkom záchrany muža, ktorý sa z posledných síl snažil zachrániť si život pred mohutnou silou Dunaja. Andrej Danko zachoval duchaprítomnosť a aj vďaka nemu všetko dobre skončilo.

Je večer. Po nábreží Dunaja prechádza Andrej Danko, ktorý takto každý deň v poslednej dobe chodí domov. Toto rozhodnutie zrejme zachránilo život Štefanovi. Danko totiž začul z Dunaja hlas volajúci o pomoc.

Keďže bol s ním ešte aj jeho ochrankár a ten mal našťastie pri sebe baterku, obaja muži sa rozhodli konať. Potom, ako namierili svetlo na rieku, v kríkoch uvideli topiacu sa osobu, ktorá sa z posledných síl držala kameňov. Okamžite zavolali na záchranárske zložky, ktoré dorazili na miesto v krátkom čase, potvrdila nám hovorkyňa šéfa parlamentu Zuzana Čižmáriková.

Andrej Danko, dráma cestou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Incident potvrdili aj bratislavskí hasiči. „Muž bol na úrovni hladiny, držal sa kameňov, nevedel sa sám dostať na breh a kričal o pomoc," opísal operačný dôstojník. Príslušníci HaZZ ho vytiahli na breh a odovzdali ho zdravotníckym záchranárom.

Viac o téme: Andrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu