Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

OĽaNO si robilo vzorovú opozičnú prácu, tvrdí Matovič

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Z pohľadu hnutia sme si robili vzorovú opozičnú robotu. V rozhovore pre agentúru SITA to povedal líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič.

"Začali sme vtedy, keď ostatní ešte spinkali. V januári sme urobili asi 15 tlačoviek na tému zvyšovania cien elektriny, Robert Fico ma nazýval bláznom, ktorý nevie počítať, a nakoniec kapituloval, musel stiahnuť Holjenčíka (pozn. red.: Jozef Holjenčík bol predsedom Úradu pre reguláciu sieťových odvetví) a ľuďom sa vrátili ceny energií na normálnu úroveň," pripomenul Matovič opozičný úspech.

Za ďalší veľký úspech Matovič považuje boj za zrušenie Mečiarových amnestií poslanca NR SR Jána Budaja (OĽaNO), ktorému pomohli ľudia aj svojimi aktivitami. "Výrazným bodom bolo leto, kde zasvietila Veronika Remišová pri odhalení kauzy rozkrádania eurofondov stranou SNS," uviedol. Za úspech považuje aj to, že sa podarilo presadiť príplatky sa prácu v sobotu, v nedeľu a v noci. "Trikrát sme túto novelu zákona predkladali, trikrát ju poslanci Smeru, Mostu-Híd aj SNS nepodporili a nakoniec si ju Fico odkopíroval," dodal Matovič.

Líder Obyčajných ľudí si je vedomý aj toho, že nie všetky boje vyhrali. "Mysleli sme si, že Kaliňáka dáme definitívne dole, tam kam patrí," povedal na margo neúspešných odvolávaní ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). "Taktiež boj proti zmene rokovacieho poriadku, kedy Danko zaviedol diktatúru," uviedol a dodal, že zákaz používať tabuľky a grafy v rokovacej sále parlamentu je nemysliteľné v demokratickej krajine. "Prehrali sme aj boj proti čítaniu listov, ktoré píšu ľudia poslancom," uzavrel Matovič s tým, že celkovo z opozície toho presadili veľa.

Viac o téme: Igor MatovičOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu