Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V prípade poslanca Igora Matoviča sudca študuje spis

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V prípade poslanca Národnej rady (NR) SR Igora Matoviča, ktorého prokurátor obžaloval z ohovárania, sudca Okresného súdu (OS) Bratislava I študuje spis. Pre TASR to uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

„Po návrate z dlhšie trvajúcej PN pokračujem v oboznamovaní sa a s naštudovávaním spisového materiálu v predmetnej trestnej veci,“ sprostredkoval Adamčiak odpoveď zákonného sudcu v tejto veci.

Krajská prokuratúra v Bratislave v prípade tvrdení Igora Matoviča o údajnom účte premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v daňovom raji v Belize podala obžalobu dňa 14.9.2017.

Polícia ukončila vyšetrovanie v lete tohto roka a navrhla poslanca obžalovať. S informáciou o Ficovi vyrukoval Igor Matovič v polovici augusta 2015 najprv na sociálnej sieti, potom aj na tlačovej besede. Mal pritom vychádzať z anonymných informácií, ktoré si našiel v poštovej schránke. Podľa anonymu si mal Fico s manželkou ešte v roku 2008 založiť schránkovú firmu v Belize. Na dvoch účtoch tejto firmy malo byť podľa Igora Matoviča 674 miliónov dolárov. Premiér Fico označil tieto vyhlásenia za hlúposti.

Polícia informácie Matoviča preverovala cez finančnú spravodajskú jednotku v Belize. Tá uviedla, že Fico a jeho manželka nemajú a ani v minulosti nemali žiadne osobné alebo podnikateľské účty alebo iné finančné produkty vedené vo finančných inštitúciách v Belize.

Viac o téme: Igor Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu