Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Deti budú mať viac priestoru na cvičenie: Rezort školstva rozdelil milióny na telocvične

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Spolu 61 projektov na dostavbu či rekonštrukciu školských telocviční podporí v tomto roku ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ) v rámci výzvy zameranej na rozvoj výchovy a vzdelávania žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy. Ako informovalo tlačové oddelenie MŠVVaŠ SR, medzi úspešných žiadateľov rozdelil rezort 5 702 500 eur.

MŠVVaŠ SR dostalo celkovo 345 žiadostí na dostavbu, rekonštrukciu alebo výstavbu novej telocvične za približne 28 miliónov eur. Spomedzi podporených žiadostí ide o 41 škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti obcí, 13 škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávnych krajov a sedem cirkevných škôl. Na výzvu vyčlenilo ministerstvo školstva aj s dodatočným zvýšením sumu 9,9 milióna eur. Nevyčerpaných takmer 4,2 milióna eur poskytne rezort školstva oprávneným žiadateľom v nasledujúcom roku pri vyhlásení novej výzvy.

Neúspešní žiadatelia tak majú možnosť doplniť podklady, prípadne odstrániť vecné nedostatky vo svojich žiadostiach. Maximálna výška účelových finančných prostriedkov poskytnutých ministerstvom pre jednu školu bola 150 000 eur. Z finančnej dotácie budú môcť školy vynoviť športový povrch, opraviť strechu, zrekonštruovať elektroinštaláciu či ústredné kúrenie. Použiť sa tiež môžu na rekonštrukciu sociálnych zariadení v rámci telocviční.

Viac o téme: PodporaTelesná výchovaMinisterstvo školstvaTelocvične
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu