Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kaliňák: Nikto z nás nie je pripútaný k svojej stoličke

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: SITA/Martin Havran)

BRATISLAVA - Nikto z funkcionárov Smeru-SD nie je pripútaný k svojej stoličke. Vyhlásil to po stredajšom rokovaní vlády podpredseda strany a minister vnútra Robert Kaliňák. To, že spolu s ďalšími podpredsedami strany ponúkol svoju stranícku funkciu, bližšie komentovať nechcel.

"Až budeme mať nejaké závery, o ktorých sa budeme chcieť podeliť, tak vám ich povieme. Máme svoje vnútorné pravidlá a ja som vždy bol veľmi lojálny. Žiadne informácie z nášho vedenia nevynášam. Začali sme diskusiu, ako chceme v niektorých veciach pokračovať, čo chceme zmeniť. Až diskusiu skončíme a bude nejaký výstup, tak vám ho povieme," avizoval. Kaliňák uviedol, že nikto na vedení nežiadal jeho odchod. Zároveň odmietol, že by svoju funkciu ponúkol len podpredseda Marek Maďarič.

Na otázku, či sa vedenie Smeru-SD nechá na decembrovom sneme do svojich funkcií opätovne zvoliť, Kaliňák odvetil, že do straníckych funkcií kandidovali vlani a boli zvolení na štyri roky. "Smer-SD má 18 rokov a keď to porovnáte s inými stranami, tie by buď už neexistovali, alebo by mali iné problémy. Sme dostatočne starí a skúsení, aby sme sa nad tým dobre zamysleli a skúsili sa pozrieť, akým smerom chceme kráčať ďalej," poznamenal.

Na margo plánu opozície, ktorá sa ho chystá v parlamente odvolávať pre pochybenia jeho rezortu pri verejných obstarávaniach, minister uviedol, že to opozičné strany robia permanentne, pričom toto odvolávanie bude patriť k tým najabsurdnejším. "Je to štandardná obrana Igora Matoviča (OĽaNO), ktorý sa snaží prekryť svoje daňové podvody." Podpredseda Smeru-SD a minister financií ešte pred rokovaním vlády poznamenal, že predstavitelia najužšieho vedenia Smeru-SD na utorkovom (14.11.) rokovaní len otvorili na dome okná, aby mohli vyvetrať.

Po stretnutí straníckych špičiek, na ktorom sa rozoberal výsledok Smeru-SD v krajských voľbách, najskôr podpredseda a minister kultúry Marek Maďarič informoval, že ponúkol svoju stranícku funkciu. Následne tlačové oddelenie Smeru-SD uviedlo, že tak urobili všetci podpredsedovia. Šéf strany Robert Fico deklaroval, že si váži ich krok a zároveň vyjadruje plnú dôveru všetkým podpredsedom strany, s ktorými má záujem o ďalšiu spoluprácu. Smer-SD má šiestich podpredsedov. Sú nimi Robert Kaliňák, Marek Maďarič, Peter Žiga, Peter Kažimír, Peter Pellegrini a Juraj Blanár.

Viac o téme: Robert Kaliňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu