Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Plavčan zmizol z očí verejnosti: Z exministra sa zrejme stane profesor

Peter Plavčan Zobraziť galériu (3)
Peter Plavčan (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Vyzerá to tak, že exminister školstva Peter Plavčan bude mať nové zamestnanie. Po kauze s eurofondami ho premiér Robert Fico odvolala a Plavčan zmizol z očí verejnosti, no tým sa jeho pôsobenie nekončí. Od nového roka sa uvidí, či sa z neho stane profesor.

Podľa našich informácií by mal exminister školstva momentálne pôsobiť na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. Ako profesor by mal zrejme pôsobiť na Ústave sociálnej práce a vyučovať predmet Novodobé dejiny Slovenska.

Vedenie vysokej školy to však popiera. "Zamestnanca s menom, ktoré uvádzate, naša vysoká škola neeviduje," napísala pre Topky Anna Ondová z oddelenia ľudských zdrojov. Napriek tomu meno Petra Plavčana figuruje v ročenke školy na rok 2017/2018.

Plavčan zmizol z očí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: VŠ ZaSP sv. Alžbety)

V tomto dokumente sa pri danom predmete uvádza meno exministra školstva. Je možné, že vysoká škola teda zvažuje o jeho prijatí. "Dokument je návrhom rozvrhu letného semestra z  Ročenky 2017/2018," uviedla Ondová s tým, že semester sa začína 15. marca budúceho roku. "Kto bude na uvedenom zahraničnom pracovisku predmet zabezpečovať, rozhodne vedúci pracoviska na základe výberového konania začiatkom marca 2018." 

Otázkou je, či má Plavčan aj potrebné vzdelanie a odbornosť na daný predmet. K tejto otázke sa však vedenie školy nevyjadrilo.

Plavčan zmizol z očí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: VŠ ZaSP sv. Alžbety)

Viac o téme: ProfesorPeter PlavčanVysoká škola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu