Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kiska chce stretnutie ústavných činiteľov k EÚ

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska vyzýva premiéra Roberta Fica na spoločné stretnutie najvyšších ústavných činiteľov, na ktorom by dali spoločné vyhlásenie k Európskej únii.

"Veľmi rád pred ďalším summitom Severoatlantickej aliancie vyzvem a privítam pána premiéra a pána predsedu parlamentu na spoločnej tlačovej konferencii, kde jasne povieme naše stanovisko aj k Severoatlantickej aliancii,” uviedol v reakcii na pondelňajší premiérov blog prezident Andrej Kiska. Kiskovo stanovisko poskytol prezidentov hovorca Roman Krpelan.

“Vítam to, že náš pán premiér už nepoužíva slová o diktáte z Bruselu, o štrnganí zbraní z Bruselu, ale že sa teraz skutočne aktívne snaží o to, aby sme mali pevné miesto v Európskej únii,” pokračoval prezident. Taktiež pripomenul, že tému dvojakej kvality potravín otvoril na summite prezidentov V4 cez víkend v Maďarsku.

Premiér Robert Fico na internetovej stránke Hospodárskych novínv blogu napísal, že pri presadzovaní zahraničnopolitických záujmov Slovenska sa nedá s opozíciou spolupracovať. Premiér pokladá za možnú už len koordináciu na úrovni troch najvyšších ústavných činiteľov. "Od hlavy štátu očakávame, že po vyriešení svojich osobných problémov sa plne skoncentruje na výkon funkcie a podporí témy, ktoré nastoľujeme na medzinárodnom fóre," uviedol premiér.

Viac o téme: Robert FicoEurópska úniaAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu