Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico odmieta mediálne hry, ktorých cieľom je destabilizovať vládnu koalíciu

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA – Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) dôrazne odmieta mediálne hry týkajúce sa uznesenia o nesúhlase s návrhom opozície na odvolanie ministra práce Jána Richtera (Smer-SD), ktorých cieľom je destabilizovať vládnu koalíciu. TASR o tom informovala jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová.

"Na dnešnom rokovaní vlády ma pred hlasovaním o uznesení týkajúcom sa ministra Jána Richtera (Smer-SD) požiadala ministerka Gabriela Matečná o možnosť nezúčastniť sa na tomto hlasovaní spolu s ministrom Petrom Gajdošom (obaja nominanti SNS). Túto požiadavku som rešpektoval a vzal som na vedomie, že ministri za Smer-SD a Most-Híd uznesenie konsenzuálne schválili," uviedol.

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) dnes po rokovaní vlády uviedol, že uznesenie prijala vláda jednomyseľne. Matečná pred rokovaním vlády uviedla, že ministri za SNS tam idú s dohodou, že sa zdržia hlasovania.

V dnes schválenom stanovisku vláda konštatuje, že návrh opozície na vyslovenie nedôvery ministrovi práce je neodôvodnený. Obvinenia na jeho adresu nie sú podopreté relevantnými argumentmi, na mnohých miestach sú uvádzané zavádzajúce a nepravdivé skutočnosti a konštatovania, ktoré sú v rozpore s preukázateľnými údajmi. S návrhom opozície preto nesúhlasí a považuje ho za účelový.

Smer-SD v stanovisku, ktoré zaslali k návrhu na odvolanie ministra práce, minulý týždeň zdôraznil, že premiér a líder najsilnejšej koaličnej strany Smer-SD Robert Fico ako aj vedenie strany berú na vedomie návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny Jánovi Richterovi ako i stupňujúce sa iné útoky voči jeho osobe. „Ján Richter má plnú podporu predsedu strany, vedenia a ostatných štruktúr politickej strany Smer-SD, dosahuje historické výsledky pri riadení ministerstva práce a preto je principiálnym záujmom strany jeho pokračovanie vo výkone funkcie ministra práce," zdôraznili vo vyhlásení.

Viac o téme: OdvolávanieRobert FicoJán Richter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu