Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Naše školstvo si zaslúži, aby sme mu venovali náležitú pozornosť, povedala v príhovore Matečná

Gabriela Matečná
Gabriela Matečná (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA – Slovenské školstvo si zaslúži, aby sme mu venovali náležitú pozornosť. Od vzdelania našich detí závisí aj budúcnosť našej krajiny. V rámci príhovoru k začiatku nového školského roka to dnes v RTVS uviedla ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nominantka SNS), ktorá je dočasne poverená vedením rezortu školstva.

"Naše školstvo si zaslúži aj dostatočné množstvo prostriedkov. Od materských až po vysoké školy," povedala Matečná s tým, že škola stojí a padá na pedagógoch. Bez ich úsilia a nasadenia, často nad rámec oficiálnych povinností, by podľa jej slov celý vzdelávací systém len ťažko mohol fungovať. "Kvalitní učitelia si zaslúžia aj primerané ohodnotenie, a preto som rada, že práve v tejto oblasti nastane v školskom roku 2017/2018 významný posun," tvrdí Matečná.

S potešením vníma, že stovky detí v základných, ale aj materských školách sa začnú učiť v nových priestoroch. Tie sa podľa nej podarilo vybudovať či upraviť aj vďaka podpore zo strany ministerstva školstva, ale aj z prostriedkov Európskej únie. "Na tomto mieste by som rada vyzdvihla aj všetkých zriaďovateľov, najmä obce a mestá, ktoré sa zodpovedne starajú o svoje školy a investujú nemalé úsilie a finančné prostriedky na zlepšenie prostredia a podmienok, v ktorých sa vzdelávajú ich deti," podotkla dočasná šéfka rezortu školstva. 

Pripomenula, že pre žiakov a študentov znamená nový školský rok možnosť naučiť sa veľa nového. Rodičov čaká podľa nej množstvo úloh, úspechov, ale aj neúspechov, ktoré budú prežívať spolu so svojimi deťmi. "Pre vás, milí učitelia, je to obrovská výzva odovzdať našim deťom tú najväčšiu hodnotou, a tou je vzdelanie," uviedla Matečná.

Žiakom zaželala v závere úspešný nový školský rok 2017/2018 s príjemnými chvíľami pri objavovaní nových poznatkov a zručností potrebných pre uplatnenie sa v ďalšom živote. "Vážení pedagógovia, ďakujem vám vopred za vašu obetavú prácu a úsilie, s ktorým vykonávate svoje náročné povolanie. Nuž a vám, milí rodičia, prajem veľa radosti z úspechov vašich školákov," podotkla Matečná.

Viac o téme: ŠkolstvoGabriela Matečná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu