Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Škola stojí aj padá na pedagógoch, učitelia si zaslúžia primerané ohodnotenie, myslí si Matečná

Gabriela Matečná
Gabriela Matečná (Zdroj: SITA/Oliver Ondráš)

BRATISLAVA - Škola stojí a padá na pedagógoch. Bez učiteľov a ich úsilia a nasadenia, často aj nad rámec oficiálnych povinností, by celý vzdelávací systém len ťažko mohol fungovať.

V príhovore k začiatku školského roka, ktorý odznel v nedeľu večer na Jednotke RTVS, to uviedla dočasná ministerka školstva Gabriela Matečná (nominantka SNS). Podľa Matečnej si kvalitní učitelia zaslúžia aj primerané ohodnotenie, a preto je rada, že v tejto oblasti nastane v nasledujúcom školskom roku významný posun.

Ministerka pôdohospodárstva, ktorá v rezorte školstva dočasne nahradila odvolaného ministra Petra Plavčana, v prejave vyjadrila presvedčenie, že naše školstvo si zaslúži náležitú pozornosť. „Od vzdelania našich detí závisí aj budúcnosť našej krajiny. A tú si predstavujem ako krajinu demokratickú a kultúrnu, s rešpektom k prírodnému bohatstvu a k našim kultúrnym tradíciám. A preto si naše školstvo zaslúži aj dostatočné množstvo prostriedkov,“ povedala Matečná a dodala, že s potešením vníma, že stovky detí sa od septembra začnú učiť v nových priestoroch, ktoré boli vybudované z fondov Európskej únie. Ministerka tiež vyzdvihla prínos obcí a miest, ktoré sa o svoje školy zodpovedne starajú a investujú množstvo úsilia a finančných prostriedkov na zlepšenie prostredia a podmienok pre školákov.

Gabriela Matečná v prejave zdôraznila, že nový školský rok je pre nás všetkých veľkou udalosťou a na záver príhovoru zapriala študentom, medzi ktorými bude tento rok približne 60-tisíc prvákov, úspešný nový školský rok 2017/2018. Ministerka zároveň vopred poďakovala pedagógom za obetavú prácu a úsilie a rodičom popriala veľa radosti z úspechov ich školákov.

Viac o téme: Gabriela Matečná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu