Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Koalícia kopíruje opozičné návrhy: Najprv ich odmietne, potom predloží, hovorí Remišová

Veronika Remišová
Veronika Remišová (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Poslankyňu NR SR Veroniku Remišovú (OĽaNO) v NR SR prekvapuje systém práce, ktorý nastavila koalícia. Ako dnes povedala, návrh opozície môže byť akokoľvek dobrý, no koalícia ho zmetie zo stola.

„A za pár mesiacov sa nehanbí koalícia predložiť ten istý návrh, hoci jej poslanci hlasovali proti,“ zdôraznila. Za škodu Remišoá označila, že predseda NR SR Andrej Danko zamestnával celý národ niekoľko mesiacov zmenou rokovacieho poriadku, ktorá priniesla len to, že sa ešte viac zmenšil priestor na odbornú diskusiu. „Dôležité témy zaraďuje Danko na neskoré nočné hodiny, ako napríklad správu Najvyššieho kontrolného úradu, kde sa hovorilo o pochybeniach vlády. A to len preto, aby poslanci mali voľný piatok,“ upozornila Remišová.

Pozitívne však Remišová hodnotí, že napriek frustrácii z toho, ako vláda riadi tento štát, sú v parlamente poslanci, ktorí sa s nasadením a odvahou snažia meniť veci k lepšiemu. „Sme dôslednými strážcami našich spoločných peňazí. Žiadna vláda nemala tak dôslednú opozíciu, ako sme my. Poctivo kontrolujeme, ako sa využívajú naše spoločné peniaze, kam idú eurofondy, ako funguje štát. Toto je úloha opozície a tú si dôsledne plníme,“ vyhlásila.

Viac o téme: KoalíciaOpozíciaVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu