Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nevidím alternatívu k súčasnej vláde, tvrdí podpredseda Mostu-Híd

László Solymos
László Solymos (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Podpredseda Most-Híd László Solymos si nevie predstaviť inú vládu, ktorá by mohla byť alternatívou k tej súčasnej. Ako povedal dnes pre agentúru SITA, po vyjadreniach predsedu SaS Richarda Sulíka k EÚ si nevie predstaviť byť spoločne s ním v jednej platforme. „Pre Most-Híd je európska orientácia jednoznačná. Chceme patriť k jadru EÚ. Táto téma bude deliaca čiara, ktorá bude formovať slovenskú politickú scénu,“ povedal.

Solymosa neznepokojujú prieskumy verejnej mienky, v ktorých Most-Híd padá k päťpercentnej hranici. „My to tak v regiónoch necítime. Skôr naopak. To, že nás kritizujú tí, ktorí nás nevolili a náš postup je proti ich vôli, to neovplyvníme. My plníme, čo sme sľúbili našim voličom,“ uviedol s tým, že vstup strany Most-Híd do tejto vlády znamenal napríklad zrušenie amnestií Vladimíra Mečiara. „Ak by sme do tej vlády nešli, amnestie dodnes platia,“ konštatoval podpredseda Most-Híd.

V koalícii má podľa Solymosa každá strana svoje záujmy a program, ktorý uskutočňuje. „Pre nás je dôležité, aby sme presadili čo najviac toho, s čím sme do vlády išli. Darí sa nám celkom dobre. Všetko má však svoje plusy a mínusy. Ak sa však pozriem na politickú scénu, nevidím inú alternatívu, ktorá by mohla fungovať,“ dodal.

Viac o téme: László SolymosMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu