Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Plavčan: Útok opozície ukazuje neznalosť problémov a je reakciou na úspechy ministerstva

Peter Plavčan
Peter Plavčan (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Výzvu opozičných poslancov, aby sa Slovenská národná strana (SNS) vzdala rezortu školstva, vnímame len ako útok opozície, ktorý pramení z neznalosti problematiky a je reakciou na úspechy ministerstva. Uvádza sa to v reakcii ministerstva školstva, ktorú sprostredkovala hovorkyňa rezortu Ivana Skokanová.

Ministerstvo školstva tvrdí, že pod vedením súčasného ministra Petra Plavčana (nominant SNS) pripravilo viacero dôležitých návrhov, ktoré postupne zavádza do praxe a zároveň zlepšuje pracovné podmienky pedagógov, čoho výsledkom je rekordné zvýšenie učiteľských platov. Ministerstvo vo svojom stanovisku označilo v pondelok vládou schválené zvýšenie platov za „historický úspech Slovenskej národnej strany“.

Podľa ministerstva je dôležité upozorniť, že zámerom vyhlasovaných výziev, ktoré opozícia kritizuje, je nielen podpora samotného výskumu, ale i spolupráca medzi podnikateľským a akademickým sektorom. Peter Plavčan zároveň pripomína, že proces hodnotenia projektov vo výzve na podporu Dlhodobého strategického výskumu a vývoja ešte nie je ukončený a preveruje ho riadiaci orgán.

Hnutie OĽaNO dnes vyzvalo predsedu SNS Andreja Danka, aby sa Slovenská národná strana vzdala rezortu školstva pre závažné zlyhania v riadení eurofondov na vedu a výskum. OĽaNO zároveň začína zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej by mal byť odvolávaný minister školstva, pretože pri investíciách do vedy a výskumu za viac ako pol miliardy eur úplne zlyhal. Remišová pripomenula, že pri rozdeľovaní stoviek miliónov eur na strategický výskum ministerstvo školstva zamietlo projekty našich najlepších univerzít a Slovenskej akadémie vied.

Viac o téme: Ministerstvo školstvaPeter Plavčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu