Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Desivé správy z parlamentu: Nezvestný Matovič! Nikto nevie, kam zmizol šéf OĽaNO

Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA – Akoby sa po ňom zľahla zem! Šéf OĽaNO Igor Matovič, ktorý bol kedysi v médiách varený-pečený a svoje názory pravidelne prezentoval aj na Facebooku či na rôznych tlačovkách, je momentálne ticho - a zvedaví Slováci sa pýtajú, čo sa mu stalo.

Matovič poskytol posledné vyjadrenie po voľbe nového riaditeľa RTVS pred tromi týždňami. To však bola iba osamotená kvapka v mori mlčania. Posledný status na Facebooku zverejnil ešte skôr, a to 6. júna, čo už je vyše mesiaca.

Status Igora Matoviča
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/ Igor Matovic)

Na naše otázky ohľadom toho, prečo sa kedysi aktívny politik takto stiahol do úzadia, strana nereagovala ani po týždni. S predsedom jednej z najsilnejších opozičných strán sme sa pokúšali spojiť aj priamo, avšak svoj telefón nezdvihol. V útrobách parlamentu sa povráva, že by mohol mať aj zdravotné problémy a to by mohol byť aj dôvod jeho utiahnosti.

Kolegovia s ním tiež neboli

Nezdvihlo nám ani viacero poslancov OĽaNO-NOVA, reagovala iba Silvia Shahzad. „Naposledy sme spolu boli na poslednej schôdzi parlamentu. Odvtedy sme sa nevideli a naše cesty (všetkých poslancov OĽaNO - pozn. red.) sa rozišli," povedala a dodala, že sa Matovič neschováva a funguje normálne.

Okolnosti, po ktorých sa Matovič stiahol z úzadia, pripradajú čudné aj politológovi Jánovi Baránkovi. „Môže to byť čas na oddych, môžu to byť zdravotné problém. Ťažko povedať,“ vysvetľuje, no zároveň dodáva, že ide iba o špekulácie.

„On odišiel s tým, že sa mu vyhrážali. Ak by sme toto jeho verejne komunikované posolstvo zobrali, možno podľahol nátlaku toho, kto sa mu vyhrážal,“ dodal Baránek narážajúc na fakt, že Matovič sa ešte v máji médiám zdôveril, že sa mu vyhrážali smrťou.

Viac o téme: Igor MatovičOĽaNO-NOVA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu