Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Matovič počíta s SMK reaguje na nich pozitívne: Dokázali odolať lákadlám skorumpovaného Bugára

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) má trochu problém s prípadnou spoluprácou so Stranou maďarskej komunity (SMK). "Nie sme si celkom istí ich lojalitou k tomuto štátu, takže toto budeme veľmi zodpovedne vyhodnocovať. Ak budeme mať pocit, že je to v poriadku, nebudeme sa brániť," povedal predseda hnutia Alojz Hlina. Líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič s SMK počíta.

O možnej spolupráci sa aktuálne hovorí v súvislosti s jesennými voľbami do vyšších územných celkov (VÚC). SaS a OĽaNO-NOVA sa dohodli na spoločnom postupe a nevylúčili spoluprácu ani s ďalšími stranami, ktoré to myslia so Slovenskom úprimne. Spomínali KDH aj SMK.

Hlina potvrdil záujem o spoluprácu s SaS a OĽaNO-NOVA. Nie je si istý, či sa strany dohodnú aj s SMK, hoci to nevylučuje. Poukázal napríklad na Trnavský kraj, kde chce údajne SMK nominovať bývalého predsedu strany Józsefa Berényiho a OĽaNO-NOVA tam chce svojho Jozefa Viskupiča. "Neviem, či tam príde k dohode, ale nevylučujem to," poznamenal.

Matovič hovorí, že s SMK počíta. "Aj tým, že dokázali odolať lákadlám skorumpovaného Bugára, dokázali, že to so Slovenskom myslia vážne," povedalMatovič, ktorý tak reagoval aj na to, že sa SMK s Mostom-Híd nedohodli na spolupráci. "Obrodená SMK má veľkú šancu sa opäť stať dobrou voľbou pre demokratického voliča na južnom Slovensku. Som tomu rád a rád SMK podáme ruku. Vitajte na dobrom brehu, dámy a páni z SMK," napísal pred pár dňami Matovič na sociálnej sieti Facebook.

SMK uviedla, že momentálne nerokuje o spolupráci s nikým. "Ale naďalej platí, že sme otvorení rokovať v záujme dosiahnutia čo najlepších výsledkov vo voľbách do VÚC. Ale aj v snahe dosiahnuť v regiónoch, aby sa negatívne, neprijateľné trendy otočili tým, že sa na posty poslancov dostanú osoby, ktoré budú slúžiť záujmom všetkých občanov," doplnila hovorkyňa SMK Helena Fialová.
 

Viac o téme: Igor MatovičKDHSMK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu