Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Liberáli znovu vyzývajú Kováčika o odstúpenie: Vo svojej funkcii nemá čo hľadať

Dušan Kováčik
Dušan Kováčik (Zdroj: TASR/ Michal Svítok )

BRATISLAVA - Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik je podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) hanbou prokurátorského stavu a nemá vo svojej funkcii čo hľadať.

"Znova ho vyzývame, aby odstúpil. Znova vyzývame generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby voči Dušanovi Kováčikovi, ktorý odísť z funkcie odmieta, začal disciplinárne konanie." informovala o tom hovorkyňa Katarína Svrčeková.

Podľa liberálov je skutočnosť, že prípad podozrivého prevodu akcií spoločnosti B.A. Haus na ministra vnútra Roberta Kaliňáka špeciálny prokurátor Kováčik odňal pôvodnému prokurátorovi Vasiľovi Špirkovi a dal ho inej prokurátorke, ktorá ho zastavila, ďalším dôkazom jeho mravného úpadku.

"Na základe toho, že sa prokurátor Vasiľ Špirko stal pred pár mesiacmi objektom špinavých intríg a že práve tieto intrigy špeciálny prokurátor Kováčik využil na odňatie spisu B.A. Haus, vzniklo dôvodné podozrenie, že v policajnom zbore, osobitne v Národnej kriminálnej agentúre a v špeciálnej prokuratúre, pracuje organizovaná skupina ľudí, ktorých úlohou je chrániť vysokých predstaviteľov Smeru-SD a ich klientov pred trestným stíhaním, a tým pomáhať bezpráviu," povedal poslanec NR SR za SaS Jozef Rajtár.

Viac o téme: SaSDušan Kováčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu