Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lajčák bol na ceste do Bruselu: Lietadlo zastavilo len tesne pred odlepením sa od zeme

Miroslav Lajčák
Miroslav Lajčák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Lietadlo, ktorým mal minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák letieť do Bruselu na pondelkové (16.1.) zasadnutie Rady EÚ pre zahraničné veci (FAC), malo pri vzlietaní problémy. Napokon ani neodletelo. Informoval o tom na sociálnej sieti Facebook Lajčák. Jeho hovorca Peter Stano potvrdil, že minister odletí do Bruselu v noci ďalším spojom.

"Lietam po celom svete už viac ako štvrťstoročie, ale toto sa mi stalo prvýkrát: pilot nášho lietadla smerujúceho do Bruselu, kde sa zajtra zúčastním na zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci, musel prerušiť štartovacie rolovanie tesne pred odlepením sa od zeme. Dôvodom bol problém s počítačmi, ktorý sa nakoniec ani nepodarilo opraviť a tak sme museli všetci opäť z lietadla vystúpiť. Prozreteľnosť zafungovala v poslednej chvíli...," napísal Lajčák na sociálnej sieti. Problém nastal na lietadle Airbus A319.

Lajčák bude spolu s kolegami z členských krajín únie na zasadnutí hovoriť o vývoji v Sýrii a v regióne západného Balkánu, ženevských rokovaniach o zjednotení Cypru, o vzťahu Európskej únie s Tureckom, ale aj o zahraničnopolitických prioritách únie v prvom polroku 2017. Ministri sa zídu tento rok prvýkrát. Očakáva sa, že Rada prijme závery k Libanonu.

Viac o téme: OdletBruselMiroslav Lajčák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu