Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Podpredseda národniarov upozornil: Dlhé vyšetrovanie kauzy Bašternák Smeru neprospieva

Jaroslav Paška
Jaroslav Paška (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predlžovanie vyšetrovania kauzy Bašternák nepomáha ani strane Smer-SD, ani ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi, pretože udržiava verejnosť v podozrení, či sa do vyšetrovania nezasahuje. V diskusnej relácii RTVS o 5 minút 12 to uviedol prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška.

Zároveň naznačil, že promptné vyšetrenie kauzy by bolo v prospech celej vládnej koalície. "Naozaj máme ale taký pocit, že by to malo byť predovšetkým záujmom Smeru, aby sa to celé transparentne dotiahlo, aby sa povedalo, či došlo k porušeniu zákona, a ak áno, aby bola vyvodená zodpovednosť," zdôraznil Paška . Uistil, že predlžujúca sa doba vyšetrovania nerozhoduje o osude koalície. "Je to ale naozaj záležitosť pre Smer, aby si vyhodnotil, čo je pre túto stranu únosné," zopakoval.

Poslanec Smeru-SD v NR SR Ján Podmanický apeloval na to, aby sa nevyvíjal tlak na vyšetrujúce orgány. Upozornil, že na Slovensku sa stáva zvykom za všetkým hľadať podvod či krádež. "A ak to vyšetrovanie nepreukáže, tak sa tým hľadá ďalší podvod a korupčné správanie," dodal. V súvislosti s myšlienkou, či by nebolo namieste odstúpenie ministra vnútra, aby nebola ohrozovaná dôveryhodnosť polície a systému spravodlivosti Podmanický zdôraznil, že doteraz neexistuje žiadny dôkaz o tom, že by minister zasahoval do vyšetrovania tejto alebo inej kauzy.

Viac o téme: Smer-SDSNSBašternákJaroslav Paška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu