Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kto je najvýznamnejšou osobnosťou politickej opozície? Prieskum ukázal jednoznačný výsledok

Richard Sulík Zobraziť galériu (3)
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Najvýznamnejšou osobnosťou politickej opozície je líder SaS Richard Sulík. Vyplýva to z telefonického prieskumu agentúry Polis, ktorý agentúra Polis uskutočnila od 15. do 22. októbra na vzorke 1 409 respondentov starších ako 18 rokov, na území celej SR. Pri otázke "Kto je podľa Vás dnes najvýznamnejšou osobnosťou politickej opozície?" označilo Sulíka 27,8 percenta respondentov.

Za druhú najvýznamnejšiu osobnosť politickej opozície považujú ľudia lídra OĽaNO-NOVA Igora Matoviča. Ako najvýznamnejšiu osobnosť ho totiž označilo 14,6 percenta respondentov. Na treťom mieste skončil Daniel Lipšic z OĽaNO-NOVA, za ktorého sa vyslovilo 13,7 percenta respondentov. Lipšic sa pritom už vzdal mandátu a od 30. septembra už oficiálne nie je poslancom Národnej rady Slovenskej republiky.

Kto je najvýznamnejšou osobnosťou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Agentúra Polis sa respondentov pýtala aj na to, ktorá z opozičných politických strán by podľa nich bola schopná najlepšie vládnuť Slovensku. Najviac respondentov, a to 13,2 percenta, označilo stranu SaS. Na druhom mieste skončila strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko so ziskom 8,6 percenta hlasov.

Kto je najvýznamnejšou osobnosťou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Hnutie OĽaNO-NOVA vidí ako najschopnejšiu vládnuť Slovensku 5 percent opýtaných. Celkovo 39,4 percent respondentov odpovedalo, že žiadna a 35,8 percenta respondentov na otázku nevedelo odpovedať. 

 

Viac o téme: PrieskumOpozíciaIgor MatovičSaSRichard Sulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu