Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Slovensku vzniká nová politická strana: Nezávislosť a Jednota odmieta oligarchov

Na snímke prezident Slovenskej asociácie malých podnikov (SAMP) Vladimír Sirotka.
Na snímke prezident Slovenskej asociácie malých podnikov (SAMP) Vladimír Sirotka. (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Na Slovensku vzniká nová politická strana. Volať sa má Nezávislosť a Jednota (NAJ) a chce byť všeľudovou masovou stranou. Jej vznik ohlásil dnes Viktor Béreš z prípravného výboru. So stranou bude spolupracovať prezident Slovenskej asociácie malých podnikov Vladimír Sirotka, primátor Senice Branislav Grimm aj starosta mestskej časti Košice - Juh Jaroslav Hlinka. Pôsobiť majú ako nezávislí experti. Zakladateľmi sú Viktor Béreš, Radoslav Hecl, Peter Šťastný, Adam Šepetka a Miroslav Seget.

"Strana NAJ ako strana odborníkov a etiky si dáva za svoj hlavný cieľ stať sa všeľudovou masovou stranou a celou svojou energiou  nastoliť právny štát," uviedol Béreš. NAJ chce rovnosť pred zákonmi, spravodlivosť a vymožiteľnosť práva. 

Prehľad politických strán: Na Slovensku ich máme 153, aktívna nie je ani polovica

Nový subjekt odmieta oligarchov. "Naše dane sú rozkrádané v celom štáte prisatými firmami oligarchov ako chobotnica. Preto tieto podlé zmluvy medzi oligarchami a štátom zrušíme," vyhlásil Béreš.

NAJ sľubuje aj vyšetrenie káuz vrátane Gorily. Chce preveriť Mečiarove privatizácie aj vyšetriť únos prezidentovho syna Michala Kováča ml. Avizuje tiež zníženie priamych daní a odvodov a minimálny dôchodok na úrovni 550 eur. Na registráciu strany treba splniť viaceré podmienky, jednou z nich je vyzbieranie minimálne 10.000 podpisov od občanov. Prípravný výbor by ich chcel získať do konca tohto roka. Potom predstaví aj celý realizačný tím.

Viac o téme: Nezávislosť a Jednota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu