Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Záborská verí KDH, treba nájsť spoločnú reč: Odchody nie sú riešením

Anna Záborská Zobraziť galériu (2)
Anna Záborská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kresťanskí demokrati sú dnes síce názorovo rozdelení, kritici súčasného vedenia by však odchádzať nemali. Myslí si to europoslankyňa za KDH Anna Záborská, ktorá sa odísť nechystá.

"Svoju budúcnosť spájam s KDH," povedala. KDH je podľa nej dnes rozdelené na približne dve tretiny a jednu tretinu. "Nie je riešením to, aby jedna tretina z KDH odišla. Riešením je, že dve tretiny sa budú s tou jednou rozprávať a budú sa snažiť nájsť spoločnú cestu k spoločnému cieľu," vysvetlila.

Za hľadanie spoločnej reči je aj člen predsedníctva KDH Ivan Štefanec. "Treba rešpektovať názory iných, nájsť spoločnú reč a sústrediť sa na to, čo nás spája, na programové riešenia. Nebudeme presadzovať zavádzanie nových daní, chceme znižovať daňovo-odvodové zaťaženie, chceme základnú spravodlivosť aj pomáhať tým, ktorí sa nevedia o seba postarať. chceme robiť poctivú stredopravú politiku. Na tomto je zhoda," zdôraznil.

Nové vedenie sa podľa neho snaží KDH obnoviť. "Nie je to jednoduché, ale verím, že sa nám podarí KDH naštartovať, priniesť nové témy, pomôcť ľuďom, presadiť riešenia pre ľudí a KDH aj otvoriť novým ľuďom. Aby KDH bola moderná konzervatívna strana atraktívna pre slovenských voličov," uviedol. Záborská potvrdila, že hnutiu a jeho členom ide o dobro kresťanskej demokracie na Slovensku. Je rada, že stranícky snem nezmenil stanovy. Zachovali sa tak podľa nej demokratické princípy hnutia.

Viac o téme: KDHAnna Záborská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu