Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zakryl Nicholsonovej škandál zemetrasenie v SaS? Špekulácie o novej strane Poliačika!

Radoslav Štefančík
Radoslav Štefančík (Zdroj: archív autora)

BRATISLAVA - Išlo v prípade konfliktu Lucie Nicholsonovej a Andreja Danka o kamufláž na zakrytie skutočných problémov? Kuloármi sa šíria chýry, podľa ktorých by Martin Poliačik, ktorý bol minulý týždeň odvolaný z postu šéfa školstva v SaS, mohol založiť stranu s momentálne nezaradeným poslancom Miroslavom Beblavým. K situácii sa vyjadril známy politológ Radoslav Štefančík.

V medializovanom konflikte Nicholsonovej a Danka bola podľa neho chyba na oboch stranách. Na pani Nicholsonovú zrejme ešte pôsobí vzplanutie popôrodných hormónov spojených s laktáciou, takže je pochopiteľné, že svoje problémy dramatizuje. Určite, ak by bol pán Danko chápavý a tolerantný muž, komunikoval by s pani Nicholsonovou galantnejšie a bral by do úvahy náhle zmeny jej momentálnych nálad."

Odvolanie Poliačika nedramatizuje

Odvolanie Poliačika ale nedramatizuje. Podľa Štefančíka mal Sulík zrejme dôvody na svoje konanie a pýta sa, čo vlastne poslanec počas pôsobenia v tejto funkcii urobil.

Hoci pracujem v školstve, jeho aktivity v tejto oblasti som prakticky nevnímal, hoci ide o mimoriadne dôležitú tému, na ktorej sa aj vzhľadom na revolučné nálady slovenských učiteľov dalo nahrať množstvo politických bodov," tvrdí a dodáva, že liberáli sa správali doteraz dosť ťarbavo a možno chcú na jeseň prebrať iniciatívu.

Spojenie Beblavého a Poliačika?

Čo sa týka chýrov o novej strane, pre Štefančíka sú informácie o možnosti spojenia Miroslava Beblavého a Martina Poliačika novinkou. Uznáva ale, že záujem založiť novú stranu by bol pochopiteľný. Takmer všetky strany na Slovensku sa uberajú kamsi späť do minulého storočia, opantáva ich nacionalizmus, kritika EU, moderných hodnôt, kritika medzinárodnej migrácie, hoci pravicový volič si priam pýta mať v parlamente zástupcu, ktorý bude korešpondovať s myšlienkami modernej spoločnosti, silnej Európskej únie," upozorňuje.

Podľa politológa by sa teda našiel priestor pre politikov, ktorí sa nevydajú populistickou cestou. „ A myslím, že obaja páni by v tomto vedeli zastupovať záujmy práve tejto skupiny verejnosti," dodáva.

Samotný Poliačik však reagoval rázne. „Asi chodím po nesprávnych kuloároch. Ku mne sa to ešte nedostalo," vyjadril sa k situácii.

Viac o téme: Radoslav Štefančík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu