Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sulík sa obul do Smeru a KDH: To vy ste odštartovali Kotlebu!

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Za politický štart Mariána Kotlebu sú podľa predsedu SaS Richarda Sulíka zodpovední KDH a Smer v Banskobystrickom kraji. Ako povedal dnes v rozhovore pre agentúru SITA, keď mainstreamové strany nepočúvajú svojich voličov, tí hľadajú alternatívy. Momentálne sú to aj radikálne strany.

„Kotlebovi pomohol banskobystrický župan. V prvom kole vznikla pravicová koalícia. SaS, SDKÚ a Most. Volali sme KDH. Vtedajší predseda Ján Figeľ hovoril, že s nami pôjdu, ale KDH išlo napokon do koalície so Smerom. Ľudovít Kaník prehral prvom kole o pol percenta s Kotlebom. Ak by KDH nešlo so Smerom, v druhom kole by bol Vladimír Maňka s Kaníkom. Takto išiel do druhého kola Kotleba. Za štart Kotlebu teda vďačíme KDH a Smeru v Banskobystrickom kraji,“ vyhlásil Sulík. Nárast podpory pre extrémistické strany sa dá podľa Sulíka zastaviť tak, že štandardné strany budú robiť to, čo ľudia od nich očakávajú.

Kotleba sa stal županom v Banskobystrickom kraji v roku 2013. V druhom kole porazil Vladimíra Maňku. Za župana kandidoval aj v roku 2009. Vtedy však skončil na štvrtom mieste a do druhého kola nepostúpil. Strana Mariána Kotlebu získala v tohtoročných parlamentných voľbách 8,04 percenta platných hlasov. Do parlamentu sa tak dostala prvýkrát. V poslednom prieskume agentúry Focus dosiahla podporu 8,9 percenta. 

Viac o téme: Richard SulíkMarián Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu