Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kaliňák si ešte nevydýchne, protesty proti nemu pokračujú: Opozícia hovorí o nových dôkazoch

Protesty proti Kaliňákovi pokračujú, objavujú sa nové dôkazy
Protesty proti Kaliňákovi pokračujú, objavujú sa nové dôkazy (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Protesty proti ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD) pokračujú. Opozícia ľudí aj na tento pondelok 22. augusta zvoláva pred bytový komplex Bonaparte, v ktorom si premiér Robert Fico (Smer-SD) prenajíma byt od podnikateľa Ladislava Bašternáka, podozrivého z daňových podvodov.

Opozičné strany SaS a OĽaNO-NOVA žiadajú Kaliňákov odchod pre daňovú kauzu Ladislava Bašternáka. Minister pôvodne popieral akýkoľvek vzťah s Bašternákom, neskôr však priznal, že od neho kúpil podiel vo firme B. A. Haus. Podľa opozície ide o "záhadný" obchod. Koalícia za Kaliňákom stojí.

Opozícia hovorí o nových dôkazoch o systéme korupcie a podvodoch na DPH. Do kauzy už je okrem premiéra Fica, ministra Kaliňáka a podvodníka Bašternáka podľa nej "namočený aj bývalý minister Ján Počiatek a viacerí prokurátori a vyšetrovatelia". Na pódiu by v pondelok mali k ľuďom prehovoriť aktivisti, ktorí dlhodobo bojujú za lepšie Slovensko. "Hrať bude Tomáš Pohorelec band," avizujú organizátori, ktorými sú strany SaS a OĽaNO-NOVA.

SaS a OĽaNO-NOVA chcú celú kauzu Bašternáka a Kaliňáka ľuďom priblížiť čo najviac. Vysvetľujú ju aj v časopise, ktorý vydali a distribuujú ho do slovenských domácností.

Viac o téme: Robert FicoRobert KaliňákLadislav BašternákBonaparte
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu