Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KDH čaká ďalší mimoriadny snem: Tvrdý útok na Smer, toto sa im páčiť nebude!

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – KDH bude mať po krátkom čase ďalší mimoriadny snem. Na mimoriadnom sneme hnutie v júni zvolilo nové vedenie, to chce teraz meniť stanovy. Snem KDH má byť v septembri.

Hnutie ho viaže na dátum a miesto snemu strany Smer-SD, ktorá má mať 24. septembra programovú konferenciu v Bratislave. “Mimoriadny snem KDH sa bude konať v ten istý deň a v tom istom meste, ako bude mať svoj snem vládna strana Smer-SD. Nech je aj vizuálne jasné, že strana, ktorá sa tvárila ako sociálna demokracia umiera a moderná konzervatívna strana postavená na kresťanských základoch ožíva, konsoliduje sa a je pripravená prepriahať,“ informoval agentúru Stano Župa z Komunikačného oddelenia KDH.

Zmena stanov KDH má byť veľmi dôležitý krok smerom dovnútra hnutia. Zvolanie snemu odporučilo predsedovi KDH predsedníctvo hnutia. „KDH bude meniť svoje stanovy. A to tak, aby KDH bolo konsolidovaným hnutím pripraveným prevziať zodpovednosť,“ dodal Župa. 

Na sneme 11. júna delegáti zvolili nového predsedu, ktorým sa stal Alojz Hlina a tiež troch podpredsedov Pavla Zajaca, primátora Levoče Milana Majerského a Petra Bobulu. 

Viac o téme: SmerKDHAlojz Hlina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu