Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kaliňákovo ministerstvo sa poriadne rozšuplo, tento nákup stojí za to: Ochranné vesty za milióny eur

Minister vnútra Robert Kaliňák
Minister vnútra Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra vysúťažilo ochranné balistické vesty za 7 338 000 eur. Za túto sumu rezort nakúpi vesty vrátane príslušenstva, návodu na používanie a ošetrovanie v slovenskom jazyku, obalu a dopravy na miesto plnenia, a teda do ústredného skladu ministerstva vnútra v Slovenskej Ľupči.

Predmetom zmluvy sú tri druhy viest. Informuje o tom úrad pre verejné obstarávanie na svojej webovej stránke. Ide o ochrannú balistickú vestu na skryté nosenie (podkošeľová), ochrannú balistickú vestu na vonkajšie nosenie (univerzálna) a ochrannú balistickú vestu na vonkajšie nosenie (taktická) v predpokladanom množstve 7 950 kusov.

Ochranných viest na skryté nosenie ministerstvo vysúťažilo v predpokladanom počte tritisíc kusov v sume 1 875 000 eur. Víťazom súťaže je spoločnosť ERIK JV s.r.o., Strečnianska 4 , 85105 Bratislava. Ochranných balistických viest na vonkajšie nosenie (univerzálnych) bude 4 200 za 4 368 000. V tomto prípade predložila víťaznú ponuku firma ARGUN s.r.o., Jana Krušinky 1693/4 , 50002 Hradec Králové, Česká republika. Posledný druh viest, a teda taktické na vonkajšie nosenie bude 750 kusov v sume 1 095 000 eur. Víťazom súťaže sa stala takisto česká spoločnosť ARGUN s.r.o.

Viac o téme: Robert KaliňákMinisterstvo vnútra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu