Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Danko v pléne vulgárne nadával, prezradil Galko: Na proteste proti Kaliňákovi vystúpi nečakaný hosť

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Liberáli zavelili do útoku. Čo sa týka kauzy Bašternák, na pokoji ju strana SaS nenechá. Na prvom proteste v metropole východu privítajú osobu, na ktorú čaká celé Slovensko, a chcú začať disciplinárne konanie voči Andrejovi Dankovi.

Schôdza, ktorú predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) prerušil kvôli transparentu Igora Matoviča (OĽaNO-NOVA), tak bude mať dohru aj z opozičnej strany. Poslankyňa Anna Zemanová (SaS) sa rozhodla podať podnet na Mandátový a imunitný výbor na začatia disciplinárneho konania voči šéfovi národniarov. 

Ako tvrdí, porušil sľub kvôli jednému transparentu. "Ohrozil demokratické princípy Slovenskej republiky garantované ústavou a znemožnil poslancom vykonávať mandát a vyjadriť svoj názor," tvrdí Zemanová.

Ľubomír Galko ďalej uviedol, že po vypnutí mikrofónov sa dočkal zo strany Danka nečakanej veci. Predseda parlamentu vraj zanadával, keď videl, koľko poslancov bolo prihlásených do rozpravy.

Na protestoch prvýkrát Rybanič

Poslanci najsilnejšej opozičnej strany okrem iného pozvali aj na ďalšie protesty proti ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. "Ľuďom sa nepáči, že sa tento štát rozkráda," tvrdí Jana Cigániková.

Podpredseda SaS následne prezradil veľkú novinku. Na proteste, ktorý sa uskutoční o 18:00 na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne v Košiciach, vystúpi aj Filip Rybanič, mladík, ktorý si pozrel bankové účty Kaliňáka.

"Je potrebné, aby bolo podávané občanom SR čo najpodrobnejšie a najpoctivejšie svedectvo. Preto sme sa dnes rozhodli, že na protestnom mítingu v Košiciach po prvýkrát vystúpi Filip Rybanič," oznámil Galko a dodal, že opozícia je iba poslom, keďže toto sú občianske protesty.

Okrem košického protestu sa tretíkrát bude konať aj ten bratislavský. Demonštrujúci sa chystajú stretnúť o piatej pred Úradom vlády SR, aby sa následne vybrali pred komplex Bonaparte.

Viac o téme: SaSĽubomír GalkoRobert KalińákKauza BašternákFilip Rybanič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu