Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Brexit rozpútal hotové šialenstvo: Komunisti vyzývajú Slovensko na referendum

Jozef Hrdlička
Jozef Hrdlička

BRATISLAVA - Komunistická strana Slovenska (KSS) považuje výsledok referenda vo Veľkej Británii o vystúpení z Európskej únie za jeden z mnohých signálov zlyhania "únie nadnárodných spoločností, veľkokapitálu a ich protiľudovej politiky". Informoval o tom predseda KSS Jozef Hrdlička s tým, že toto britské referendum len potvrdilo dlhodobé postoje KSS vo vzťahu k únii.

KSS preto vyzýva slovenskú verejnosť na vytvorenie tlaku potrebného na vypísanie referenda o odchode SR z EÚ. "Sme presvedčení, že slovenská verejnosť má rovnaké právo demokraticky rozhodnúť o osude svojej krajiny tak, ako verejnosť britská," uviedol Hrdlička.

Komunisti podľa neho dlhodobo poukazujú na "nereformovateľnosť EÚ, stratu suverenity SR a fakt, že po podpise Lisabonskej zmluvy sa EÚ stala jednoznačným spolkom nadnárodných spoločností, v ktorých je zisk a zotročenie pracujúcich a menších národov hnacím motorom a súčasne aj jej smerovaním". V stanovisku sa ďalej píše, že EÚ je militaristickým spolkom vazalov USA a že mier, sociálna spravodlivosť, solidárnosť a ľudské práva sú v protiklade s touto úniou.

Viac o téme: ReferendumKomunistická strana SlovenskaEurópska úniaJozef Hrdlička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu