Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obrovská výzva pre Slovensko: Všetky oči na nás, najväčší európsky problém čaká!

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: TASR)

BRUSEL - Minister vnútra SR Robert Kaliňák dnes v rámci zasadnutia Rady EÚ pre vnútorné záležitosti v Bruseli ocenil doterajší prístup a prácu holandského predsedníctva v EÚ v migračnej agende a pripomenul, že Slovenská republika v rámci svojho polročného predsedníctva preberie po Holanďanoch tento náročný program.

Minister počas stretnutia s novinármi zdôraznil, že Slovensko bude na čele EÚ postupne pokračovať v dobrých začatých aktivitách holandského predsedníctva, pričom viaceré z nich rozvinie a položí tak základné kamene, na ktorých chce EÚ postaviť politiku boja proti nelegálnej migrácii.

Kaliňák ocenil holandské predsedníctvo v EÚ najmä za to, ako postupovalo pri zriadení spoločnej európskej pohraničnej stráže. "Bude na našom predsedníctve, aby sme čo najrýchlejšie implementovali takisto aj dohodu s Tureckom. To sú všetko dohody, ktoré by mali znížiť migračný tlak a migračnú krízu ako takú. Verím, že v tom budeme úspešne pokračovať," zhodnotil situáciu Kaliňák.

Spresnil, že hlavnou úlohou SR na čele EÚ bude predovšetkým implementácia už prijatých opatrení. Ocenil Holandsko, že v priebehu niekoľkých mesiacov dokázalo, že niektoré veci "idú rýchlejšie, ako by sme očakávali", keď dokázalo v Rade EÚ urýchliť nielen diskusie o spoločnej pobrežnej stráži, ale aj samotné prijímanie tejto legislatívy do maximálne možnej miery. "Určite v tom budeme pokračovať a na nás bude tá implementácia, aby už na jeseň bola schopná, funkčná a operácieschopná takáto európska pohraničná a pobrežná stráž," uviedol Kaliňák.

Viac o téme: Robert Kaliňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu