Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nečakaný krok potvrdený: Náš súper je strana Smer, Mihál kandidovať nebude!

Mihál oznámil, že na post predsedu kandidovať nebude Zobraziť galériu (2)
Mihál oznámil, že na post predsedu kandidovať nebude

BRATISLAVA - Podpredseda SaS Jozef Mihál napokon nebude kandidovať na predsedu strany. Svoje rozhodnutie oznámil Mihál dnes na spoločnej tlačovej konferencii s lídrom SaS Richardom Sulíkom. Avizovali, že mimoriadny kongres SaS sa uskutoční a SaS zostane pravicová a liberálna strana.

"Oficiálne oznamujem, že nebudem kandidovať na mimoriadnom ani inom kongrese. SaS sa neštiepi, neuvažujem o odchode, zostávam poslancom SaS, podpredsedom a členom Republikovej rady," povedal Mihál. Rozhodol sa tak po štvrtkovom stretnutí so Sulíkom. "Našli sme spoločnú reč, veľa vecí sme si vyjasnili a dohodli sme sa. Obidvaja chápeme, že náš súper je strana Smer. Obidvaja chceme, aby SaS bola pripravená prevziať zodpovednosť za Slovensko po najbližších voľbách," povedal Sulík.

Nečakaný krok potvrdený: Náš
Zobraziť galériu (2)

Voľby podľa dvojice nemusia byť o štyri roky, ale už po slovenskom predsedníctve v Rade EÚ. SaS musí byť podľa nich pripravená dostať z vlády a parlamentu zlodejov a oligarchov. "Keď sa nám to nepodarilo teraz, tak aby sme zlodejov a oligarchov vyprášili z vlády a parlamentu v najbližších voľbách. Musíme byť pripravení, zomknutí a jednotní. Nerobíme politiku pre seba, ale aby sme menili Slovensko k lepšiemu," povedal Mihál, podľa ktorého má SaS jednoznačný cieľ. "Byť úspešní vo voľbách," vyhlásil s tým, že SaS je a bude lídrom opozície.

Sulík tento týždeň oznámil, že sa na mimoriadnom kongrese strany 11. júna vzdá svojej funkcie. "Dôvodom nie je rozkol v strane, dôvodom je neblahá diskusia, ktorá sa vedie v médiách a strane škodí," uviedol. Sulík poukázal na to, že podobná diskusia, ktorá sa týka vedenia SaS, sa začala viesť po neúspešných voľbách v roku 2012. Vtedajší Sulíkov protikandidát Jozef Kollár odišiel so svojimi stúpencami po nezvolení za predsedu z SaS a neskôr založili SKOK. O kandidatúre nedávno uvažoval aj podpredseda Ľubomír Galko. Ako to s ňou bude zatiaľ nepovedal. Termín má do 1. júna. 

Viac o téme: SaSRichard SulíkJozef Mihál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu