Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ministerstvo prehovorilo o útoku na Harabina: Vieme, čo robí Kaliňák po nociach!

Štefan Harabin
Štefan Harabin (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na dnešné obvinenia sudcu Najvyššieho súdu z pokusu o atentát reagovalo ministerstvo vnútra svojsky. Ochranku mu neposkytne, no nevylučujú, že za "lampovým atentátom" je zakrádajúci sa minister Kaliňák so skrutkovačom.

Na Harabinove vyjadrenia reagoval tlačový odbor rezortu vnútra takto: „Nemôžeme vylúčiť, ale ani potvrdiť, že sa minister vnútra nepohyboval v utorok so skrutkovačom v ruke v okolí budovy najvyššieho súdu," píše sa v ich stanovisku. Ochranku Harabinovi ministerstvo vnútra neposkytne, pretože jediné nebezpečenstvo, ktoré Harabinovi hrozí, je od neho samého. A pred Š. Harabinom ho žiadna ochranka neochráni, uvádza sa v reakcii. 

Komické vyjadrenie nasledovalo po dnešnej sérii obvinení sudcu Harabina:

 

Harabin žije v strachu, gen. prokurátora žiada o ochranu: Obvinil Kaliňáka, chceli ma zabiť, tvrdí

 

Generálna prokuratúra bude konať

Po tom, čo v utorok počas prestávky disciplinárneho pojednávania v priestoroch Najvyššieho súdu SR v Bratislave na Námestí SNP spadol kryt z lampy práve na miesto, kde dovtedy sedel Harabin, obrátil sa e-mailom na generálneho prokurátora Jarmíra Čižnára. Podal v ňom trestné oznámenie pre podozrenie z pokusu zločinu vraždy, resp. z pokusu zločinu ťažkej ujmy na zdraví na neznámeho, resp. neznámych páchateľov. Zároveň menuje v liste najmenej šesť dôvodne podozrivých aj s ich motívmi. Sú medzi nimi minister vnútra Robert Kaliňák, predsedníčka NS SR Daniela Švecová a aj šéfka Súdnej rady SR Jana Bajánková. Hovorkyňa prokuratúry Andrea Predajňová potvrdila, že "Generálna prokuratúra SR preskúma skutočnosti uvedené v e-mailovom podaní a následne rozhodne o ďalšom postupe“.

"V pojednávacej miestnosti bolo minimálne šesť lámp, zakúpených od rovnakého predajcu v rovnakom čase a v rovnakom čase inštalovaných tým istým človekom. Prečo spadla iba lampa visiaca nad hlavou Harabina? Neboli uvoľnené skrutky na tejto lampe? Manipulovalo sa s touto lampou pred pojednávaním? Kto nepovolaný bol v pojednávacej miestnosti pred disciplinárnym konaním? Nebol tu zámer umlčať ma raz a na navždy," pýta sa Harabin v e-mailovom liste. Je mu divné aj to, že predseda disciplinárneho senátu Juraj Florovič po páde krytu lampy okamžite neukončil pojednávanie a nezavolal vyšetrovateľa polície na zdokumentovanie všetkých stôp, expertízne zaistenie lampy a úlomkov z lampy, ohliadku miesta činu s tým, že ide o podozrenie z pripraveného fyzického útoku, atentátu na Harabina. Na adresu generálneho prokurátora okrem iného uviedol, že si myslel, že začne konať sám na základe informácii z médií a že neostanete ľahostajný voči fyzickej násilnej trestnej činnosti voči trestnému sudcovi len preto, že politická moc ho nedonútila zmeniť právne názory. Dúfa, že sa už konečne spamätá a začnete si plniť služobne povinnosti prokurátora pokiaľ ide vyšetrovanie a stíhanie aj násilnej trestnej činnosti vo vzťahu k sudcom.

 

Viac o téme: Robert KaliňákŠtefan Harabin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu