Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Most-Híd odsudzuje premiéra: Pre zlyhanie jednotlivcov dal sledovať celú skupinu obyvateľov

Lucia Žitňanská Zobraziť galériu (2)
Lucia Žitňanská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana Most-Híd plánuje zvolať na budúci týždeň spoločné rokovanie s KDH a #Sieťou. Práve s nimi by chceli bugárovci vytvoriť alternatívu voči vláde Smeru-SD. Považujú ich za hodnotovo blízke a schopné vytvoriť základ stabilnej vlády. O potrebe vytvárania pravicovej alternatívy voči súčasnej vláde hovorila dnes Republiková rada Mosta-Híd v Bratislave.

"Chceme, aby alternatíva Most-Híd, KDH a Sieť, ktorú sme pomenovali prvýkrát pred viac ako polrokom, bola zo dňa na deň reálnejšia a získavala podporu občanov," vyhlásil predseda Mostu-Híd Béla Bugár. O potrebe alternatívy dnes už podľa neho nikto nepochybuje. "Chceme však, aby bola v prvom rade stabilná a založená na programovej a hodnotovej blízkosti jednotlivých strán," dodal Bugár. 

Strana prijala na dnešnom rokovaní aj stanovisko k teroristickým útokom. Odmieta zneužívanie témy terorizmu a migrantov v predvolebnej kampani a tiež uplatňovanie kolektívnej viny, ku ktorému podľa Mosta-Híd dochádza monitorovaním všetkých moslimov na Slovensku.
"Odsudzujeme, ak toto obrovské nešťastie (teroristické útoky v Paríži) niekto cynicky zneužíva na vlastné politické ciele v rámci predvolebnej kampane. Odmietame princíp kolektívnej viny a odsudzujeme, že premiér na území Slovenska znovu tento princíp uplatňuje, keď pre zlyhanie jednotlivcov dáva sledovať celú skupinu obyvateľov," uviedla podpredsedníčka Mosta-Híd Lucia Žitňanská.

Treba podľa nej nanovo sformulovať pravidlá vstupu na územie Európskej únie, pohybu ľudí na jej území a ochranu jej hraníc. "Musíme urobiť všetko pre to, aby EÚ pod tlakom terorizmu neobetovala najcennejšie výdobytky európskeho projektu, ako napr. slobodu občanov Európskej únie," zdôraznila Žitňanská.

Podpredseda strany László Solymos pripomenul program strany. "Zlepšenie podnikateľského prostredia, zníženie daňového a odvodového zaťaženia malých a stredných podnikateľov, zmena valorizácie dôchodkov, stabilizácia druhého piliera, budovanie právneho štátu, zavedenie e-Health, investície do školstva, či podpora regiónov," vymenoval niektoré z cieľov Solymos.

Viac o téme: KDHMost-Híd#Sieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu