Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico si pozrel likvidáciu čiernej skládky, ktorá zostala po Rómoch: FOTO Neuveriteľná spúšť!

Fico si pozrel likvidáciu čiernej skládky, ktorá zostala na Spiši po Rómoch Zobraziť galériu (4)
Fico si pozrel likvidáciu čiernej skládky, ktorá zostala na Spiši po Rómoch (Zdroj: SITA)

SPIŠSKÉ TOMÁŠOVCE - Na odstraňovanie nelegálnej skládky Letanovský mlyn, ktorá zostala na mieste bývalej rómskej osady, sa dnes prišiel na Spiš pozrieť premiér Robert Fico. Čierna skládka sa nachádza na mieste jednej zo vstupných brán do Slovenského raja.

"Slovenský raj je druhý najviac navštevovaný park na Slovensku a je trošku také pikantné, že pri tomto vstupe sa musíme vysporiadať s takmer 1500 tonami komunálneho odpadu. Dokonca je odhad, že ho bude viac," komentoval premiér na mieste. Zároveň sľúbil, že ak budú chýbať nejaké peniaze na jeho likvidáciu, uvoľní časť zo svojej budúcoročnej rezervy. 

Fico si pozrel likvidáciu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Rómov vysťahovali z osady v roku 2013, po ich drevených príbytkoch zostal rozsiahly komunálny odpad. Obec Spišské Tomášovce získala na jeho likvidáciu dotáciu z ministerstva životného prostredia vo výške 85.000 eur. "Predtým to tu vyzeralo katastrofálne, bolo tu 78 domov, ktoré sa za jednu noc zbúrali a zostali tu po nich skládky," opísala starostka Spišských Tomášoviec Zuzana Nébusová. 

Fico si pozrel likvidáciu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Na odstránení skládky mala záujem aj vedľajšia obec Letanovce. Obe obce chcú do budúcnosti vytvoriť na vyčistenom mieste informačné miesto pre turistov, cyklotrasu a parkovisko a skultúrniť ho tak pre turistov. Minister životného prostredia Peter Žiga konštatoval, že 20 rokov sa na Slovensku nikto nezaoberal čiernymi skládkami. "Máme ambíciu do konca roka urobiť zonáciu tohto národného parku," dodal.

 

Fico si pozrel likvidáciu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu