Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Nechutná taktika: Utečenci majú používať ženy a deti ako živé štíty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ženy a deti sú v domovských krajinách utečencov vnímané ako nesvojprávne, za svoj názor sú bičované, kameňované a zabíjané na verejnosti za ovácií davu. V Európe ich zase používajú ako štíty. Tvrdí to Združenie žien SDKÚ-DS, ktoré s veľkým znepokojením pozoruje, ako sa vyvíja celoeurópsky problém s utečencami.

Združenie žien preto vyzýva vládu SR a zástupcov médií, aby nepomáhali šíriť dezinformácie a začali občanov SR informovať racionálne bez zbytočného emocionálneho pozadia. "Prestaňme sa pozerať na utečencov cez ženy a deti. U nás ich používajú ako štíty, pretože my sme ľudia, ktorí vyznávajú hodnoty ako rodina, láska, dôvera a rovnoprávnosť. Bezcitné využívanie žien ako štítov je bezprecedentný krok, ktorý musíme odmietnuť. Ako ženy navrhujeme politickým predstaviteľom, aby sa začali zaujímať hlavne o deti, ženy a matky, ktoré definitívne pomoc potrebujú," uviedla predsedníčka Združenia žien SDKÚ-DS Barbora Oráčová.

Zástupcovia združenia dnes odovzdali predstaviteľom rakúskej obce Wolfsthal prvú várku pomoci ako dámske hygienické potreby, plienky a čistiace obrúsky. "Chcem veľmi poprosiť prevádzkovateľov drogérií a dovolím si týmto osloviť aj veľké supermarkety - pridajte sa k nám a pomôžte napríklad dodaním hygienických potrieb ženám, ktoré to naozaj potrebujú," dodala Oráčová.

Viac o téme: UtečenciSDKÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu