Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na obnove hradu Revište pracovali aj poslanci Krajcer a Miškov: Obleky vymenili za montérky

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Slovenská občianska koalícia SKOK! si dnes bola overiť, ako v praxi funguje obnova hradov so zapojením nezamestnaných. Medzi aktívnymi členmi SKOK!u boli na hrade Revište aj traja poslanci NR SR Juraj Miškov, Jozef Kollár a Daniel Krajcer.

Viacerí členovia Slovenskej občianskej koalície SKOK! sa dnes rozhodli zapojiť do brigády na hrade Revište, neďaleko Žarnovice. Už štvrtý rok aj na Revišti pokračuje projekt obnovy hradov so zapojením dlhodobo nezamestnaných ľudí.  

Tento projekt spustilo Ministerstvo kultúry pod vedením ministra Daniela Krajcera už v roku 2011, a úspešne v ňom naďalej pokračuje na niekoľkých desiatkach hradov po celom Slovensku.

Na obnove hradu Revište
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Členovia SKOK!u sa nielenže boli dnes pozrieť ako pokračuje projekt obnovy tohto hradu, ale aj spolu s desiatkou nezamestnaných priložili ruku k dielu.

 

Murovali sme, miešali maltu, zachraňovali hrad!

Posted by Slovenská občianska koalícia SKOK on 2. september 2015

„Rozhodli sme sa prísť na vlastné oči skontrolovať, ako funguje projekt v praxi. Aktívne sme sa zapojili, a tým dávame najavo aká je dôležitá obnova nášho kultúrneho dedičstva. Ako poslanci a členovia strany SKOK! vieme byť užitoční pre Slovensko, nielen z parlamentu,“ povedal predseda strany SKOK! Juraj Miškov.

Na obnove hradu Revište
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Vďaka tomuto projektu urobilo Združenie na záchranu hradu Revište spolu s dvoma desiatkami nezamestnaných veľa prospešného pre cestovný ruch, a tak táto pamiatka  už nie je pre turistov z veľkej časti  nebezpečná. Len počas tohto roku ho navštívili tisícky ľudí.

Na obnove hradu Revište
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

„Som rád, že tento projekt úspešne pokračuje. Je to dobrá správa pre naše kultúrne dedičstvo, pre turistický ruch, ale aj pre stovky nezamestnaných, ktorí si takto dokážu nájsť prácu a urobiť niečo užitočné pre Slovensko,“ dodal poslanec NR SR a člen výkonnej rady SKOK! Daniel Krajcer.

 

Obnova historického dedičstva a zároveň nové pracovné miesta! Otázka pre všetkých politológov: Je toto podľa vás ľavicov...

Posted by Slovenská občianska koalícia SKOK on 2. september 2015
Viac o téme: HradPoslanciSKOK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu