Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Fico: Útoky islamistov budú eskalovať

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico (Smer-SD) odsúdil násilie šírené predstaviteľmi Islamského štátu. Takéto útoky budú podľa neho eskalovať, ak sa nezačne "robiť poriadok v krajinách ako Líbya či Irak". Povedal to dnes v relácii RTVS Sobotné dialógy.

K útokom s islamistickým pozadím došlo v piatok (26.6.) vo Francúzsku, Kuvajte či Tunisku. V Tunisku sa nachádzali aj slovenskí dovolenkári, podľa orgánov SR o život neprišiel žiaden z nich.
"To, čo sa v piatok udialo, je jasný dôkaz toho, že nestačí len zlikvidovať nejaký režim a zabiť Kaddáfího, no musí prísť alternatíva B, čo bude ďalej v tej krajine," uviedol premiér. Podotkol, že dnes nie je v Iraku či Lýbii žiadna kontrola. "Sú to krajiny rozbité použitím vojenskej sily a neboli tam nastolené režimy, ktoré by boli schopné tieto krajiny riešiť," povedal. V Lýbii sa podľa neho sústreďuje veľa utečencov a je to hniezdo teroristov.

Fico zopakoval, že po Slovákov v Tunisku priletí vládny špeciál, slovenské orgány však momentálne žiadajú povolenie o prelet cez niektoré krajiny. O príchod na Slovensko má záujem asi 160 Slovákov.

Viac o téme: IslamistiRobert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu