Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Kiska dočká veľkej pocty: Čaká ho stretnutie s princom Charlesom

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska sa na budúci týždeň v rámci pracovnej návštevy Londýna stretne s britským princom Charlesom. Princ z Walesu ho prijme v pondelok (22.6.) popoludní na hrade Windsor.

Dvojdňovú pracovnú cestu začne hlava štátu v pondelok. Pred stretnutím s princom Charlesom má na programe kladenie vencov k pamätníku slovenských a českých vojakov, ktorí padli v boji proti fašizmu, na Brookwoodskom cintoríne.

Neskôr sa na pôde veľvyslanectva stretne s osobnosťami britského politického, kultúrneho či podnikateľského prostredia, ako aj s krajanmi. Súčasne bude predstavený slovenský Aeromobil a jeden z jeho prototypov bude vystavený pred zastupiteľským úradom SR v Londýne.

V utorok sa prezident Kiska stretne so starostom City of London Alanom Yarrowom. Schôdzka bude zameraná na rozvoj ekonomiky a britské investície na Slovensku. City of London udelí prezidentovi ocenenie Freedom of City of London.

Na záver pracovnej cesty prezidenta sa uskutoční panelová diskusia Startup Grind zameraná na prezentáciu Slovenska ako krajiny s potenciálom pre inovatívne firmy, rozvoj podnikateľských ekosystémov a vytváranie nových firiem. V sprievode prezidenta v Londýne budú zástupcovia slovenskej podnikateľskej sféry.

Viac o téme: Princ CharlesAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu