Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

SNS kritizuje Európsku úniu: Odmietame, aby Slovensko doplatilo na lajdáckosť Bruselu!

Jaroslav Paška, predseda strany Andrej Danko a podpredsedníčka Martina Stodolová
Jaroslav Paška, predseda strany Andrej Danko a podpredsedníčka Martina Stodolová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Slovenská národná strana chápe znepokojenie slovenskej verejnosti z rozhodnutí Európskej komisie a Európskeho parlamentu, ktoré sa pokúšajú preniesť dôsledky svojich zlých zahranično-politických rozhodnutí na bedrá občanov členských štátov EÚ. Na margo plánov EK na relokáciu utečencov do členských krajín EÚ to vyhlásil prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška.

"SNS pripomína, že masívna imigračná vlna zaťažujúca Európu je vyvolaná vážnou destabilizáciou politického prostredia v Stredomorí, za ktorú sú zodpovedné tie krajiny únie, ktoré kvôli presadeniu svojich individuálnych štátnych záujmov vojensky a politicky intervenovali v krajinách Blízkeho východu a severnej Afriky," vyhlásil Paška. "Participovali na zvrhnutí stabilných vlád, aj na vyvolaní súčasného organizačného bezvládia," dodal. 

SNS konštatuje, že Európska agentúra pre správu operatívnej spolupráce pri vonkajších hraniciach (FRONTEX) napriek masívnym finančným dotáciám neplní svoju funkciu a dlhodobo zlyháva v koordinácii ochrany vonkajších hraníc EÚ, čoho dôkazom sú tisícky ilegálnych imigrantov prichádzajúcich denne na územie Únie. 

SNS tvrdí, že Európska služba pre vonkajšiu činnosť, ktorú vedie vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Federica Mogherini s "tisíckami úniou dobre platených odborníkov a diplomatov", si neplní svoje povinnosti, keď nevytvára v susedných krajinách Stredomoria kooperatívne prostredie, potrebné na elimináciu organizovaného prevádzačstva a ilegálneho pohybu migrantov. 

"Odmietame zbavovanie sa zodpovednosti európskych inštitúcií za organizačné a pracovné zlyhania pri ochrane územia EÚ, ako aj prenášanie dôsledkov zlej, lajdáckej, nekompetentnej práce bruselských zamestnancov na bedrá občanov členských štátov EÚ," vyhlásil podpredseda SNS. 

"Odmietame princíp kvót Európskej komisie na prerozdelenie migrantov, opierajúci sa o mechanizmus núdzovej reakcie podľa článku 78 odseku 3 Zmluvy o fungovaní EÚ, ako nelegitímny. Uvedené ustanovenie hovorí o akútnej a dočasnej pomoci, nie o prevzatí trvalého bremena pomáhajúcim členským štátom, a preto uvedený článok nie je možné akceptovať ako právny základ Komisiou vynucovaného riešenia," upozorňuje.

"SNS preto podporuje oprávnený odpor slovenskej verejnosti voči nelegitímnym rozhodnutiam a opatreniam európskych inštitúcií zasahujúcim do zvrchovaných práv slovenského štátu a jeho občanov, a dôrazne žiada vládu SR, aby neustúpila svojvôli bruselských úradov a dôrazne odmietla akékoľvek umiestňovanie ekonomických migrantov inštitúciami Európskej únie na území Slovenskej republiky," uzatvára Paška.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu