Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Medzinárodný tlačový inštitút vyzval premiéra Fica, aby obnovil komunikáciu s Denníkom N

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Medzinárodný tlačový inštitút (IPI) vyzval slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby zvrátil rozhodnutie vlády prerušiť komunikáciu s Denníkom N. IPI o tom informoval na svojej internetovej stránke.

Vláda v pondelok (11.5.) oznámila, že sa rozhodla nekomunikovať s Denníkom N. Dôvodom je dlhodobé tendenčné informovanie o práci kabinetu zo strany denníka, ktoré vyvrcholilo vložením samolepiek karikaturistu Martina Šútovca "Shootyho" do vydania denníka v stredu (6.5.).

Podľa riaditeľa IPI pre komunikáciu Stevena M. Ellisa môže rozhodnutie kabinetu poškodiť slovenských občanov, ktorí tak už nebudú plne informovaní o jeho opatreniach. "Vlády by nikdy nemali rozhodovať, ktorým médiám dovolia a ktorým nedovolia pokrývať ich činnosť," povedal Ellis.

"A kritické spravodajstvo, aj keď nepríjemné pre verejných činiteľov, je často životne dôležité pre zodpovednosť a schopnosť robiť informované rozhodnutia, čo sú dve základné veci pre zdravie demokracie. Vyzývame premiéra Fica a jeho kabinet, aby zvrátil toto rozhodnutie, akceptoval kontrolu, ktorá je spojená so zastávaním verejnej funkcie a odpovedal na otázky všetkým médiám rovnocenným spôsobom," dodal predstaviteľ IPI.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu