Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hlina nevylučuje, že bude protestovať priamo pred domom Juraja Širokého

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Opozičný poslanec Alojz Hlina (KDH) nevylučuje, že čoskoro zorganizuje protest pred domom majiteľa Váhostavu-SK Juraja Širokého v Záhorskej Bystrici. Avizoval to dnes v pléne s tým, že protestná akcia potrvá možno dlhšie ako dve hodiny.

"Ľudia si to zaslúžia a verím, že im to začne aj chutiť. Vy kalkulujete s tým, že ľudia pre svoje záujmy nie sú ochotní nič urobiť, že nie sú ochotní vyjsť do ulíc. Ja svoje dcéry vychovám tak, že sa vám nebudú klaňať. Verím, že vyrastie generácia, ktorá bude vzdávať rešpekt ľuďom, ktorí si to zaslúžia, nie tým v systéme so znakmi zločinu," vyhlásil Hlina.

Na margo samotnej novely Obchodného zákonníka, ktorá má vyriešiť situáciu živnostníkov poškodených reštrukturalizáciou Váhostavu-SK, Hlina povedal, že dlhy súkromnej firmy v konečnom dôsledku zaplatí štát, a to z účelovo viazaných peňazí. "Ak Širokého firma urobila obrat so štátom za miliardu eur, tak chýbajúcich 40 miliónov sú len štyri percentá. Váhostav-SK si to mal ošetriť vo vnútri," upozornil.

Dlhotrvajúca parlamentná rozprava k Obchodnému zákonníku sa pomaly končí. Plénum by ešte dnes malo právnu normu prerokúvanú v skrátenom konaní najmä hlasmi Smeru-SD definitívne schváliť. Zákon následne poputuje na podpis prezidentovi Andrejovi Kiskovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu