Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Búrlivá schôdza k Váhostavu skončila: Hrozí bojkot Smeru, veľké zemetrasenie v opozícii!

Mimoriadna schôdza kvôli Váhostavu Zobraziť galériu (24)
Mimoriadna schôdza kvôli Váhostavu (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Poslanci Národnej rady mimoriadne rokovali o problémoch súvisiacich s reštrukturalizáciou firiem na Slovensku. Robert Fico na mimoriadnej tlačovke oznámil definitívny verdikt ako chce riešiť odškodnenie malých podnikateľov. Rozprava parlamentu skončila o desiatej hodine večer. Schôdza sa od ôsmej hodiny zvrtla na odvolávanie podpredsedu parlamentu Jána Figeľa. Hrozí zemetrasenie vo výboroch, opozícia chce zložiť funkcie. Situáciu sme sledovali ONLINE.

Situáciu sme priamo z parlamentu sledovali ONLINE

Ďakujeme vám za pozornosť.

22:00 Dohovoril Martin Poliačik. Schôdza končí, zajtra ráno sa bude pokračovať faktickými poznámkami.

21:48 Martin Poliačik z SAS práve spoza rečníckeho pultu poukazuje na Širokého, ktorého označil za štbáka, ktorý "vedel, aké papiere má hodiť do skratovačky v 89-tom."

21:41 Anton Martvoň zo Smeru poukázal na prepojenie KDH so Smerom. "Alojz Hlina predával tričká s nápisom I love Mečiar."

21:38 Jozef Viskupič z Oľano označil Smer za "systém mimoriadne efektívneho rozkrádania," pričom pridal, že odvolávanie Figeľa za tri roky vládnutia Smeru vojde do politologických poučiek.

21:36 "Tu už nejde o argumenty. Vy sa správate ako valec. Ako valec z Váhostavu," vyhlásil Daniel Lipšic o postupe Smeru.

21:32 "Takúto schôdzu dať, keď je Liga majstrov? Porto 2:1 Bayern. Paríž 0:1 Barcelona," povedal Jozef Mikloško na margo schôdze. Sálou zaburácal veľký smiech.

21:30 "Čo ste sa zrazili s koňom? Vy nás idete obviňovať so spolupráce so Smerom? Veď to bol váš koaličný partner!", prehlásil Alojz Přidal Dušanovi Jarjabkovi.

21:27 Dušan Jarjabek zaútočil na KDH. "Vy ste farizeji", prehlásil a pripomenul, že KDH  v minulosti spolupracovalo s HZDS.

21:23 Zajac pripomína veľké kauzy Smeru a vysvetľuje rozdiel mezdi týmito kauzami a kauzami KDH. Prehlásil, že svojho predsedu si zastanú a funkcie vo výboroch odovzdajú. Poďakoval kolegom z opozície, pochválil Figeľa za účinkovanie podpredsedu parlamentu a skončil.

21:11 Za rečníckym pultom Pavol Zajac opäť pripomína nové logo Smeru - Váhosmer, široká sociálna demokracia a máva logom. "Vy robíte z ľudí na Slovensku hlupákov. Arogancia moci dosiahla u vás vrcholu. Opili ste sa z moci. To sa stalo aj Vladimírovi Mečiarovi", prehlásil kresťanský demokrat.

49. schôdza Národnej rady
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)

21:07 "Náš kôň je zdochýnajúci. Váš kôň už zdochol", povedal Kaliňák Kaníkovi. "Bojíte sa", kričí Kaník na Kaliňáka naspäť.

21:04 "Politickú zodpovednosť idete vyvodzovať tak, že idete odvolať politického protivníka. To je slovenské unikum," prehlásil Fronc a dodal, že potrebujú nájsť vinníka a hodili to na Figeľa.

21:00 Opozícia stále skloňuje slovné spojenie "noc dlhých nožov".

20:58 Ľuboš Blaha vracia úder KDH. kritizuje stranu preto, lebo si do svojho klubu zavolala Alojza Hlinu. Ten sa podľa neho preslávil oslavnými článkami na Mečiara a KDH ako antimečiarovská strana sa tým zdiskreditovala. "Uzatvorili ste registrované partnerstvo," prehlásil Blaha.

20:55 "Uvidíte, akú hydru ste vypustili. O tom sa budú učiť na politológii," prehlásil Hlina o návrhu na odvolanie Figeľa.

20:53 Podľa Kaníka Smer "kope ako zdochýňajúci kôň". Poslanci Smeru ho vysmiali a poukázali na rozpad jeho SDKÚ.

20:46 Kaliňák vyčíta opozícii jej minulé kauzy. "A čo platinové sitká?" pýta sa Kaliňák a pripomína tiež kauzu daňového riaditeľstva. Spomenul tiež, že za Figeľa dalo ministerstvo zákazky Váhostavu za 300 miliónov eur. Kaliňák skončil svoju reč za veľkého potlesku svojich poslancov Smeru. Galko pripomenul Kaliňákovi slávny telefonát do denníka Pravda.

20:42 Z opozície sú aktívni poslanci KDH. Alojz Přidal, Pavol Zajac a Július Brocka teraz vykrikujú a prerušujú Kaliňáka. Ten na nich reaguje, pričom mu smerácki poslanci tlieskajú. Kaliňák pripomína chyby Figeľa ako kauzu prenajatého bytu zadarmo.

20:38 Slova sa ujal Róbert Kaliňák. Opýtal sa Matoviča, akú kultúru chce kázať, keď si sám tajne nahrával Procházku. Poslanci Smeru sa smejú na bonmotoch ministra vnútra.

20:32 Martin Poliačik si zavtipkoval. Prehlásil, že keby má poslanecký klub aj SAS, tak by sa aj oni vzdali funkcií vo výboroch.

20:28 Vedúce funkcie vo výboroch chce zložiť aj Bugárov Most! Prehlásil to predchvíľou Béla Bugár.

20:27 Keď odvolajú Jána Figeľa, Matovič stiahne všetkých zástupcov Obyčajných ľudí z funkcií vo výboroch. V prípade úspešného odvolávania by sa vzdali vedúcich postov vo výboroch aj poslanci za KDH.

20:15 "Presne takto si predstavujem politické procesy v 50-tych rokoch", prehlásil Matovič na margo zaradenia hlasovania o odvolaní Jána Figeľa. Šéf Obyčajných ľudí by Fica videl najradšej zhniť v base a oproti nemu by mal sedieť Juraj Široký. Odvolávanie Figeľa označil za politický zločin  a keď prejde, Matovič stiahne všetkých ľudí zo všetkých funkcií, ktoré im Smer ponúkol. V sále zaznel potlesk opozície.

20:11 Pellegrini svoje slová poprel po 45 minútach. Predseda parlamentu Peter Pellegrini poprel svoje vlastné slová o postupe pri odvolávaní Jána Figeľa asi 45 minút potom, ako ich vyslovil. Počas tlačovej besedy s premiérom Robertom Ficom predseda parlamentu vysvetlil, že návrh na Figeľovo odvolanie národná rada prerokuje potom, ako sa skončí diskusia k skrátenému legislatívnemu konaniu o zmenách v reštrukturalizáciách. „Budeme o ňom rokovať po skončení návrhu na skrátené legislatívne konanie. Akonáhle dokončíme rozpravu, ktorá prebieha, nastúpime k rokovaniu o odvolaní Jána Figeľa z postu podpredsedu Národnej rady SR,“ povedal Pellegrini na tlačovej besede na margo procesného postupu.

Búrlivá schôdza k Váhostavu
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Približne o 45 minút neskôr Pellegrini prerušil v pléne parlamentu diskusiu k skrátenému legislatívnemu konaniu a zaradil do programu nový bod – odvolanie Figeľa z funkcie podpredsedu NR SR. Zároveň na 30 minút prerušil schôdzu národnej rady, aby návrh mohol prerokovať ústavnoprávny výbor.

20:07 Opozícia sa búri voči postupu Smeru. Brocka so Zajacom (obidvaja KDH) vykrikujú na Pellegriniho "Hanba! Toto je nová politická kultúra?" Pellegrini Zajaca napomína. Ten celý deň podľa neho vykrikuje a vyrušuje.

20:04 Prestávka skončila. Sála sa zaplnila poslancami a parlament rokuje ďalej. Na rade je odvolávanie Jána Figeľa z funkcie podpredsedu parlamentu. Návrh podala vládna strana, do programu schôdze ho zaradil predseda parlamentu Peter Pellegrini. Figeľ je podľa Smeru zodpovedný za situáciu, v ktorej sa ocitli veritelia stavebnej spoločnosti Váhostav.

19:33 Ak poslanci Smeru-SD odvolajú predsedu KDH Jána Figeľa z funkcie podpredsedu NR SR, KDH nenavrhne na tento post nikoho. Zároveň sa vzdajú vedúcich postov v parlamentných výboroch. Vyhlásil to dnes predseda klubu KDH Pavol Abrhan s tým, že Smer-SD tak bude môcť sám ovládnuť celý parlament. "Robert Fico bol, je a bude obyčajný boľševik," dodal.

Mimoriadna schôdza kvôli Váhostavu
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: TASR)

19:30 Pellegrini vyhlásil pol hodinovú prestávku. Rokovať o Figeľovi bude ústavnoprávny výbor. Potom sa schôdza opäť obnoví, poslanci budú hlasovať o odvolávaní Jána Figeľa.

19:27 Opozícia nechce hlasovať o Figeľovi. Lipšic podal proti tomu podnet, ale poslanci ho neschválili. Jozef Mikloško chcel, aby sa o Figeľovi rozhodovalo až zajtra, ale ani to neprešlo. Smeráci to zamietli.

19:25 "Stiahnite to hlasovanie, ak nechcete vojsť do histórie ako parný valec," vyhlásil na margo rozhodnutia Smeru Martin Fronc, aby sa rokovalo o odvolaní Jána Figeľa.

Mimoriadna schôdza kvôli Váhostavu
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: TASR)

19:19 Schôdza po krátkej prestávke pokračuje. Predseda parlamentu dal hlasovať o zaradení návrhu na odvolanie podpredsedu parlamentu Jána Figeľa. Tento bod by mali zaradiť do 49. schôdze. Poslanci to schválili a opozícia sa búri.

18:51 Podpredsednícčka parlamentu Erika Jurinová vynadala Dušanovi Jarjabkovi, za to, že ju urazil. Pár poslancov z opozície jej zatlieskalo. Jarjabek jej vytkol, že mala svoj prejav zopakovať, ale bez papiera, na ktorom mala napísaný prejav.

Riešenie Roberta Fica

Nezabezpečení veritelia si budú môcť uplatňovať do sto percent svojich pohľadávok z budúcich ziskov Váhostavu alebo akejkoľvek inej spoločnosti, ak miera ich uspokojenia bude pri reštrukturalizácii nižšia.

Slovenská záručná a rozvojová banka podľa Fica ponúkne nezabezpečeným veriteľom Váhostavu, že im zaplatí do konca roka 50 percent pohľadávok, a v tom prípade pôjde pre malých podnikateľov o konečnú sumu. Banka potom bude od Váhostavu vymáhať tieto peniaze, až do výšky sto percent pohľadávky. Druhou možnosťou je, že živnostníci a malé firmy môžu prijať ponúkaných 15 percent a neskôr si od Váhostavu vymáhať zo ziskov ďalších 85 percent svojich pohľadávok.

Mimoriadna schôdza kvôli Váhostavu
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: TASR)

„Ak by sa drobní veritelia rozhodli dať štátu svoje pohľadávky za 50 percent, ako ponúkame, tak by si štát kapitalizoval tieto svoje pohľadávky voči firme, ktorá je v reštrukturalizácii, teda by vstupoval do vlastníckych práv, čo by výrazne začalo obmedzovať a limitovať vlastníka takejto spoločnosti, čo je podľa mňa najprísnejší trest,“ konštatoval premiér. Navrhnuté riešenie pre nezabezpečené malé firmy považuje za férové riešenie.

Fico rovnako upozornil, že Smer na jeseň schválil novelu zákona o reštrukturalizácii, prezident ju však vrátil parlamentu na opätovné prerokovanie a „opozícia nám nepomohla pri prelomení veta prezidenta“. Vládny Smer-SD má 83 poslancov, na schválenie prezidentom vráteného zákona treba aspoň 76 poslancov. Išlo o jedno z prvých hlasovaní nového predsedu parlamentu Petra Pellegriniho, ktorý si nevšimol, že v sále je málo poslancov za Smer. Vládna strana okrem zmien v reštrukturalizácii chcela zákonom zmeniť spôsob zakladania firiem na Slovensku. Predseda vlády dúfa, že bude vyvodená majetková a trestnoprávna zodpovednosť voči majiteľom Váhostavu.

18:48 Smeráci teraz zaútočili na opozíciu, že z tam z jej radov nikto nie je. Opozícia sa búri, poukázala na to, že celý deň tu väčšina ich zástupcov sedí.

18:45 Rozprava stále pokračuje. Medzitým skončila mimoriadna tlačovka Roberta Fica skončila. Vyhlásil na nej, že chce odovlať Jána Figeľa z postu podpredsedu NR SR a ponúkol plán, akým chce odškodniť malých živnostníkov a podnikateľov, ktorým Váhostav dlží peniaze. Buď dostanú 50 percent hneď, ale 100 percent až po niekoľkých rokoch.

18:40 Podľa jeho slov je potrebné trestne stíhať konateľov firiem, ktorí vedeli, že ponúkli príliš nízke ceny, postihnúť majiteľov firmy, ale aj tých, čo to spôsobili. "Ján Figeľ hneď po svojom nástupe na ministerstvo vyplatil 20 miliónov eur spoločnosti Skanska za tunel Sitina. My sme to vyplatiť odmietli. Aká bola provízia pána Figeľa, ak to vyplatil bez súdneho rozhodnutia?" pýtal sa Fico.

18:38 "Nič iné si tento človek nezaslúži. Niekto musí niesť politickú zodpovednosť. Ak zoberieme konkrétne faktúry živnostníkov, eseročiek a malých akcioviek, podstatná časť z nich vznikla v troch veľkých zákazkách podpísaných Jánom Figeľom v rokoch 2011 a 2012. Podstatnú časť problémov spôsobil pán Figeľ, ktorý politicky tlačil na firmy a tie ponúkli nereálne ceny," povedal premiér s tým, že na odvolanie Figeľa má Smer morálne právo.

18:36 Vládna strana Smer ešte na aktuálnej schôdzi parlamentu podá návrh na odvolanie Jána Figeľa z postu podpredsedu Národnej rady. Tento post naďalej zostane opozícii. Na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente to avizoval predseda vlády a Smeru Robert Fico.

18:20 Ďalšie „umelecké“ dielo, tentoraz z dielne SKOKu.

Búrlivá schôdza k Váhostavu
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: Facebook)

18:00 Z KDH sa očividne stalo združenie umelcov.

Búrlivá schôdza k Váhostavu
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: Facebook)

17:08 K situáci sa vyjadrí aj premiér Robert Fico. O 17:30 ohlásil mimoriadnu tlačovú konferenciu o vyvodení politickej zodpovednosti a definitívnom riešení pre veriteľov v prípade Váhostav.

16:44 Dušan Jarjabek zareagoval na Zajaca tým, že všetko, čo povedal, boli klebety. A upozornil, že sa kresťanskodemokratický poslanec chystá kandidovať na post lídra KDH. Martvoň skritizoval opozíciu, že za jej vlády dostal Váhostav zákazky v objeme pol miliardy eur a vyhlásil, že nemajú teraz čo obviňovať vládu.

16:35 Poslanec za KDH vyzval Širokého, aby vyplatil živnostníkov z predaja načierno postavenej stavby hotela pri zimnom štadióne alebo vily na Bahamách. Svoje polhodinové vystúpenie zakončil poznámkou, že poslanci za KDH návrh zákona nepodporia.

16:30 Podľa Zajaca navhrovaný zákon vytvoril Fico so Širokým. "Chcú zalepiť ústa živnostníkom," prehlásil Zajac. Upozornil tiež, že Váhostav má zákazky od štátu v hodnote jeden a pol miliardy eur.

16:24 V súčasnosti je v pléne minimum poslancov. Z členov vlády je prítomný len minister spravodlivosti Tomáš Borec a Ľubomír Vážny.

16:08 Pavol Zajac práve predstavil nové logo, ktoré by mal používať Smer - Váhosmer. Široká sociálna demokracia. Z rečníckym pultom označil reči Smeru za Goebbelsovské klamstvá. Podľa Zajaca spustil Fico vládu ohlupovania. Reaguje na tvrdenia premiéra, ktorý označil éru vlády opozície za obdobie kultúry podvodu.

16:03 Ľubomír Galko pripomína vilu Juraja Širokého. Je rád, že si ju poslanci mohli prezrieť.

Búrlivá schôdza k Váhostavu
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: topky)

15:53 Niekto z prítomných poslucháčov z balkóna vykríkol. Ochranka ho vyviedla okamžite von. Medzitým Blaha obvinil Matoviča, že je trnavský Široký.

15:52 Voči obvineniam Igora Matoviča vystúpil Zoltán Daniš zo Smeru. Pýta sa Matoviča, ako si len môže dovoliť obviniť predsedu vlády a jeho poslaneckých kolegov.

Búrlivá schôdza k Váhostavu
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

15:42 Lucia Nicholsonová chce pokračovať v schôdzi len v prípade, iba keď príde Robert Fico. Podľa neho sú už exprezident Ivan Gašparovič a Pavol Paška nebohí. Vyhlásila tiež, že Fico je najlepším priateľom Širokého.

Búrlivá schôdza k Váhostavu
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

15:40 Predsedajúci parlamentu Miroslav Číž teraz ukludňuje poslancov. Upozorňuje, aby sa zdržali vulgarizmov. Opozícia na neho kričí a nesúhlasí s ním.

15:35 Šéf Obyčajných ľudí práve v sále parlamentu púšťa video zosmiešňujúce Širokého Váhostav. Následne číta nahlas titulky z videa.

15:29 Matovič práve vytihaol naše zábery Širokého vily na Bahamách. V sále to náhle zašumelo.

Búrlivá schôdza k Váhostavu
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

15:20 "Kolega Blaha by sa musel pozrieť medzi nôžky, či tam náhodou niečo má," zaútočil Matovič na Blahu. Stále reční za pultom a obviňuje Smerákov zo zlodejín. Poslankyňu Gabániovú zo Smeru obvinil z prepojenia na na Širokého.

15:15 "Ani archanjel Gabriel by neustrážil vaše zlodejiny," pokračuje Matovič. A znova sa rečníckou otázkou spýtal, kde je Robert Fico. Obvinil ho tiež z odmietania opozočných návrhov, podľa neho bez hanby všetko zmietli zo stola. Opätovne zaútočil na premiéra. "Zbabelec, zalezený v diere," odkázal mu. "Kraviny. Pozrite sa na seba!", ozvalo sa z poslaneckých lavíc Smeru.

49. schôdza Národnej rady
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)

15:05 Matovič teraz vymenoval niekoľko osobných prepojení smeráckych poslnacov na osobu Juraja Širokého. "Máte Boha pri sebe?", pýta sa poslancov Smeru.

15:01 Za rečnícky pult sa postavil Igor Matovič. "Kde je Robert Fico? Kde je páchateľ?", pýta sa. "Osobne si myslím, že sa hanbí ako pes." Matovič teraz reční a nešetrí vládu. "Keby bol pán minister Borec pri zmysloch, nikdy by sa pod takúto sprostosť nepodpísal."

Búrlivá schôdza k Váhostavu
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

14:55 "Hĺbka každého vzťahu sa skúša v kríze. Ukazuje sa, že vzťah tejto vlády a Juraja Širokého je veľmi pevný. Vláda prijíma zákony, ktoré pod nálepkou boja so schránkami a férového riešenia nárokov drobných živnostníkov v skutočnosti pomáhajú Širokému a jeho obchodným záujmom," myslí si Beblavý zo Siete o celej kauze.

14:50 Pavol Zajac z KDH upozornil, že na dnešnej schôdzi chýba Robert Fico. V parlamente sa počas rozpravy stále neukázal a Zajac mu odkázal, že je zbabelec.

49. schôdza Národnej rady
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)

14:45 Anton Martoň zo Smeru prehlásil, že jeho strana nemá nič so Širokým. Opozícia sa začala hlasno smiať. Opozícia viní za situáciu okolo Váhostavu-SK vládny Smer-SD. "Tendre, kvôli ktorým vznikol problém s Váhostavom, podpísala pravicová vláda. To sú fakty. Samozrejme, že pravica sa snaží zvaliť vinu na vládnu stranu, ale vládna strana nemá s týmto nič spoločné," oponoval Blaha. Zároveň vyhlásil, že nemá rád bohatých ľudí. "Budem rád, ak sa podarí zbaviť majetku a moci týchto ľudí. Pokiaľ spravíme nejaký akt, ktorý vyvlastní Širokého, ktorý vyvlastní Váhostav, budem rád," zdôraznil.

Búrlivá schôdza k Váhostavu
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)

14:42 Blaha obhajuje návrh nového zákona. Podľa neho to zaplatia najmä banky a vinu hádže na pravicu. "Vaše maslo na hlave. My pomáhame ľuďom," prehlásil v pléne na margo pravice.

14:32 "Toto je podvod. Podvod hodný trestného oznámenia," prehlásil Béla Bugár na celú kauzu.

Búrlivá schôdza k Váhostavu
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)

14:00 Alojz Hlina počas výstupu Ľuboša Blahu celú dobu tlieskal. Neskôr začal kričať po smerákoch.

13:50 Minister Borec musel prerušiť svoj prejav spoza rečníckeho pultu. Pavol Zjac z KDH začal búchať po stole a vykrikovať "Široký-Fico", "Široký-Fico".

Protest živnostníkov
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)

13:35 Poslanci na začiatku schôdze schválili, že dnes budú rokovať maximálne do 22:00. Za návrh hlasovalo 79 poslancov.

Protest živnostníkov
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)

13:17 Pred parlament prišli demonštrovať zamestnanci a malí živnostníci, ktorým Váhostav dlhuje peniaze. Alojz Hlina vystúpil z lyžice bagra s megafónom. „To je sen. Niečo tak absurdné som ešte nepočul,“ vyhlásil s tým, že sú zlé návrhy, blbé návrhy, debilné návrhy a návrhy Smeru-SD. „Toto je absurdný návrh Smeru,“ povedal. Podľa Hlinu cieľom živnostníkov by malo byť dostať čo najviac peňazí, ale od Juraja Širokého a nie od štátnej banky. „Široký a Váhostav majú z čoho,“ dodal.

Protest živnostníkov
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA)

13:00 Začala mimoriadna schôdza parlamentu.

Namiesto 15 by mali dostať 40 percent

Nová právna norma má priniesť do praxe pravidlo, aby reštrukturalizovaná firma nemohla vyplatiť svojim majiteľom zisky skôr, ako uspokoja podlžnosti voči nezabezpečeným veriteľom aspoň do výšky 40 percent ich pohľadávok.  Aj keby teda v rámci reštrukturalizácie bolo uspokojených napríklad len 15 percent pohľadávok nezabezpečených veriteľov, zostane im nárok na ich uhradenie až do výšky 40 percent. Zvyšok by mal byť splácaný z budúcich ziskov dlžníka. Novela sa má vzťahovať na všetky prebiehajúce reštrukturalizácie na Slovensku. Podľa Fica ide v súčasnosti o stovky prípadov.

Premiér tiež avizoval, že veriteľom Váhostavu-SK ponúkne štátna Slovenská záručná a rozvojová banka (SZRB) okamžité odkúpenie ich pohľadávok vo výške 40 percent ich hodnoty, aby nemuseli čakať na ich postupné splácanie v ďalších rokoch.

Opozícia viní za situáciu okolo Váhostavu-SK vládny Smer-SD a premiéra Fica. Naopak, sociálni demokrati vidia za problémami veriteľov tejto firmy bývalého ministra dopravy a dnešného podpredsedu NR SR Jána Figeľa (KDH). Údajne by mali dnes navrhnúť jeho odvolanie z funkcie podpredsedu parlamentu. Tento zámer už avizoval premiér.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu