Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Širokého výsmech Slovákom: Útočisko v karibskom raji, EXKLUZÍVNE FOTO dokončenej luxusnej vily!

O Jurajovi Širokom sa hovorí ako o sponzorovi strany Smer. Zobraziť galériu (11)
O Jurajovi Širokom sa hovorí ako o sponzorovi strany Smer. (Zdroj: topky)

OLD FORT BAY - Odhalili sme vilu Širokého! Luxusná rezidencia sa nachádza vo Old Fort Bay na Bahamách. Široký je šéf kontroverznej firmy Váhostav, o ktorom sa špekuluje, že je sponzorom Ficovho Smeru. Luxus Širokého vily bije do očí práve v kontraste s katastrofálnou finančnou situáciou jeho Váhostavu. Boháč nám k lukratívnej rezidencii poskytol vyjadrenie.

Luxusná rezidencia sa nachádza na slnečných Bahamách, na malom ostrove New Providence (pozn. red.: s hlavným mestom Nassau) v zátoke Old Fort. Vila sa nachádza v luxusnej lokalite, kde nie je núdza o podobné stavby. Ostrovček sa rozprestiera pár desiatok kilometrov juhovýchodne od americkej Floridy. Panenské ostrovy sú známou turistickou destináciou a lákajú milióny turistov z celého sveta.

Rezidencia Juraja Širokého
Zobraziť galériu (11)
Rezidencia Juraja Širokého  (Zdroj: topky)

Letecký pohľad dokazuje, že takto pred dvomi rokmi bola vila ešte len rozostavaná. Podľa odhadov realitných maklérov sa ceny nehnuteľností pohybujú v tejto lokalite od 2 miliónov dolárov vyššie. Fotka, ktorú sme získali ukazuje, že dnes je už vilka v plnej paráde dostavaná.

Táto fotka je z roku 2013, kedy sa ešte len črtali kontúry luxusného sídla.
Zobraziť galériu (11)
Táto fotka je z roku 2013, kedy sa ešte len črtali kontúry luxusného sídla.  (Zdroj: YouTube)

Široký reaguje na vilu

Chceli sme preto vedieť, čo na to hovorí sám Juraj Široký, keďže jeho firma krachuje a on má postavenú vilu v Karibiku. Z firmy Váhostav nechceli nič komentovať. „V prípade otázok týkajúcich sa pána Širokého sa, prosím, obráťte na jeho hovorkyňu pani Kováčik-Grendelovú,“ odkázal nám hovorca Váhostavu Tomáš Halán.

Asistentka Juraja Širokého Michaela Kováčik-Grendelová nám na naše otázky odpovedala vyhýbavo, ale nepriamo potvrdila, že luxusná rezidencia patrí bohatému podnikateľovi. "Ako sme už niekoľkokrát spomínali, zo spoločnosti Váhostav smerom k akcionárovi neodišli žiadne peniaze. Čo sa týka súkromia pána Širokého, k tomu sa nemáme dôvod vyjadrovať," odpovedala pre Topky hovorkyňa.

Širokého výsmech Slovákom: Útočisko
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: topky)

Letecký pohľad na Old Fort Bay na Bahamách

Pozrite si krásne pláže na ostrove New Providence na Bahamách

Širokého výsmech Slovákom: Útočisko
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: youtube, facebook)

Širokého výsmech Slovákom: Útočisko
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: youtube, facebook)

Širokého výsmech Slovákom: Útočisko
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: youtube, facebook)

Kontroverzný Váhostav

Váhostav sa dostal do centra pozornosti iba prednedávnom kvôli finančným problémom. Jedna z troch najväčších stavebníckych firiem dostáva od štátu mnohomiliónové zákazky, ale aj napriek tomu sa jej nedarí. Navyše, dlhuje peniaze svojim subdodávateľom - čiže malým slovenským podnikateľom a živnostníkom.

Zisk Váhostavu z posledných rokov
Zobraziť galériu (11)
Zisk Váhostavu z posledných rokov  (Zdroj: SITA)

Miliarda od štátu v zákazkách

Od roku 2005 do roku 2014 sa na účte firmy Váhostav objavilo podľa portálu znasichdani.sk Aliancia Fair-play presne 1 025 535 713,41 eur. Problémy s dlhom sú možno pre niekoho prekvapivé, pretože firma inkasuje tučné čiastky. Od Národnej diaľničnej spoločnosti zinkasovala firma 762,5 milióna eur. Od Kancelárie parlamentu 87 miliónov eur. Ďalej najväčšie čiastky pochádzajú od Považskej vodárenskej spoločnosti a Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici, zhruba 25 miliónov eur. Najviac sa darilo Váhostavu v roku 2013, keď získala formou zákaziek až 559 miliónov eur.

Tajomné vlastnícke pozadie

Nový Zéland a Cyprus. Na adrese týchto krajín sídlia schránkové firmy, kde končia vlastnícke štruktúry Širokého Váhostavu. Za stavebnou firmou sa tiež pohybujú exotické mená Kostaričanov ako Dan Alberto Hidalgo, Jurgan Gustav Nanne, Ignacio Dobles, Carlos Alberto Ayon či Randal Madriz Jimenez. Toto všetko sú ľudia a schránky, ktoré stoja za Váhostavom podľa Transparency International Slovensko.

Širokého výsmech Slovákom: Útočisko
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu