Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Fico je ochotný hovoriť o vylúčení "schránok" zo zdravotného poistenia

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico (Smer-SD) je ochotný hovoriť o vylúčení schránkových firiem napríklad aj zo zdravotného poistenia.

"Poďme to naformulovať," odpovedal Fico v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy na otázku, či je za to, aby "sa vyhodili schránky zo zdravotného poistenia". Zároveň poznamenal, že by chcel vedieť, kto je za takýmito schránkovými firmami. Poukázal na to, že firmy v zahraničí si zakladá zrejme veľa podnikateľov a cez tieto "schránky" sa snažia pôsobiť.

Na poznámku moderátora, že problémom sú najmä politici, ktorí sa majú skrývať za schránkovými firmami, Fico odvetil: "Tak nájdime takých politikov a zatvorme ich." Dodal, že on nikdy v živote nepodnikal a ani podnikať nebude.

K téme vylúčenia schránkových firiem zo zdravotného poistenia sa vyjadril aj predseda Mostu-Híd Béla Bugár. "Aj zdravotné odvody sú verejné zdroje. Mali by sme sa tam dohodnúť. A súhlasím, že schránkové firmy nemajú čo hľadať nielen vo verejnom obstarávaní, ale nikde," vyhlásil.

Fico Bugárovi navrhol, aby sa Most-Híd pridal k Smeru-SD a spoločne vytvorili ústavný zákon, ktorým by zakázali zisk zdravotných poisťovní. Sociálni demokrati totiž nemajú v parlamente ústavnú väčšinu a na schválenie ústavného zákona potrebujú podporu opozície.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu