Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

EXKLUZÍVNE Predvolebný prestup roka je na svete: Alojz Hlina smeruje do KDH!

Veľký prestup na politickej scéne.
Veľký prestup na politickej scéne. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Chystá sa veľký prestup na slovenskej politickej scéne! V parlamente sa budú preskupovať rady. Nezaradený poslanec Alojz Hlina má posilniť poslanecký klub KDH. Presne rok pred voľbami sme sa dočkali nečakaného prekvapenia. Podľa našich informácií o tom rozhodlo stranícke predsedníctvo a dnes ho oficiálne vedenie má prijať do svojich radov. Obe strany rokovania potvrdili.

Rok pred voľbami je tu nečakaný prestup. Hlina toto rozhodnutie nechcel nijako komentovať. Informáciu nám potvrdil, ale odkázal nám počkať až na oficiálne potvrdenie. Včera rokovalo o straníckych otázkach predsedníctvo strany a dnes o jedenástej rokuje zase klub, kde by mali  oficiálne potvrdiť jeho prijatie do klubu.

Alojz Hlina iba koncom minulého roka založil novú stranu Občania. Koncom septembra vyhlasoval, že nechce byť ani pravica ani ľavica, ale chce pôsobiť v strede. "Budeme hľadať riešenia, ktoré sú správne, nie sú bigotne pravé, nie sú bigotne ľavé, ale pre danú chvíľu a v danom priestore sú správne," poznamenal. Hlina sa tak príchodom do KDH posúva výrazne doprava.

Hlinu navrhol prijať do klubu Pavol Abrhan. Potvrdil nám to aj sám poslanec. Podľa neho Hlina zastáva názory veľmi blízke strane. „Pán Hlina prejavil záujem o vstup do klubu KDH. Ja som túto možnosť navrhol na predsedníctve, pretože považujem názory poslanca Hlinu  za veľmi blízke programu KDH. Stotožňuje sa s nami hlavne v otázkach etiky a ekonomiky, a dá sa to považovať za program KDH,“ povedal pre Topky.

Keďže ho navrhol, osobne ho podporí. „Ja budem jeho prijatie na klube podporovať,“ dodal Abrhan. Hlina sa netají svojimi konzervatívnejšími názormi, prejavilo sa to aj pri nedávnom referende o rodine, kedy zastával veľmi blízke názory KDH. Strana tak posilňuje pred parlamentnými voľbami. Do radov kresťanských demokratov naposledy vstúpil aj skúsený poslanec a bývalý člen SDKÚ Jozef Mikuš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu