Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Toto je sála parlamentu počas rokovania v piatok na obed: Poslanci už mali víkend!

(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - V piatok tesne okolo jednej hodiny, v našom parlamente prebiehal bežný rokovací deň. Až na to, že to predsa len nebol taký klasický deň. V sále sa nachádzalo minimum poslancov. Za vládny Smer sa tam z 83 poslancov nachádzal iba jeden! O chvíľu neskôr dorazila druhá poslankyňa vládnej strany. Z opozície sa v pléne nachádzala iba desiatka zástupcov ľudu.

Upozornil na to nezaradený poslanec Alojz Hlina. "Je rokovanie parlamentu. Prebieha rozprava o tom, ako pomôcť malým firmám, živnostnikom pred firmami ako Váhostav. Rokovania sa zúčastňuje 1, slovom jeden poslanec za Smer. Prípadne prosím, zdieľajte. Nech ľudia vidia," napísal nezaradený poslanec na svoj Facebook.

Pre Topky prezradil, že práve rokovali o zákone o ochrane subdodávateľov pri verejnom obstarávaní. "V parlamente nás v tom čase bolo cca 12, z toho iba jeden poslanec za Smer A. Hambálek, to je ten vzadu. V zábere je vidieť spravodajcu A. Přidal (KDH) a M. Fecko (OĽaNO)," povedal pre nás Hlina.

Takto to vyzeralo v parlamente v čase 12:55
Zobraziť galériu (1)
Takto to vyzeralo v parlamente v čase 12:55  (Zdroj: Facebook)

O pár minút sa dostavila do sály druhá poslankyňva vládnej strany. Podľa Hlinu tam "koná službu" minimálne jeden poslanec vládnej strany, tzv. "strážnik", ktorý v prípade, že by predsedajúci parlamentu dal návrh na všeobecný súhlas skončenia schôdze, mohol návrh zablokovať. Okrem trojtisícového poslaneckého platu si užívajú naši zákonodarcovia plno výhod. Vyzerá to, že neprítomnosť v práci, je jednou z nich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu